Međimurje Press
Sport+

Završio prvi u seriji kvalifikacijskih svjetskih kupova za Olimpijske igre

Završio je i prvi u seriji kvalifikacijskih svjetskih kupova za Olimpijske igre, Svjetski kup u Cairu. U finale se prvog kvalifikacijskog dana plasirao Filip Ude ostvarivši 7. mjesto u kvalifikacijama, dok je na današnjem nastupu u finalu završio na 6. mjestu s ocjenom 13.466.

Filip je na početku godine propustio sva okupljanja reprezentacije i svejedno ostvario ovakav rezultat.

Završilo je i finale na Svjetskom kupu u Cairu. Zauzeo sam 6. mjesto, za jedno mjesto bolje nego u kvalifikacijama. Lagao bih kad bih rekao da nisam razočaran, bez obzira što praktički nisam trebao nastupati na ovom Svjetskom kupu zbog ozljede, ali mogao sam puno bolje. Dogodila se jedna tehnička greška koja me zadnjih par dana mučila baš na ovom konju. Nadam se da ću to u ovih par dana koliko imam do kvalifikacija u Cottbusu ispraviti i da se neću više s tim mučiti. Vježba je izgledala super, osjećao sam se super i pun snage tako da si mogu samo predbaciti to da sam se na elementu flop malo požurio. Trudit ću se da to ispravim u Cottbusu.”, prokomentirao je svoj nastup Ude.

U konačnici možemo djelomično biti zadovoljni s prvim Svjetskim kupom. Možda nismo osvojili onoliko bodova koliko smo planirali, ali većina njih je ipak skupila neke bodove. Nakon Cottbusa će biti jasnije u kojem smjeru trebamo razmišljati za preostala dva svjetska kupa. Držimo fige da će svi smoći snage i imati još bolje izvedbe u odnosu na Cairo. ”,osvrnuo se na rezultate svih sportaša koji su nastupili na ovom svjetskom kupu sportski koordinator HGS-a Mario Vukoja.

Hrvatska reprezentacija u istom sastavu nastavlja svoj put na drugi u seriji kvalifikacijskih svjetskih kupova za Olimpijske igre koji će se idući tjedan održati u njemačkom Cottbusu. Odmah nakon Cottbusa slijede svjetski kupovi Baku (Azerbajdžan) i Doha (Katar).

Fotoreporter: Slobodan Kadić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja