Međimurje Press
Sport+

Zlato za Davora Komara i Anamariu Arambašić

Posljednjeg dana World Boccia Intercontinental Challengera – Zagreb 2023., koji se održavao u dvorani II zagrebačkog Doma sportova, hrvatski paraboćari Davor Komar i Anamaria Arambašić osvojili su zlato u konkurenciji BC4 parova.

Nakon što su prošle godine u Zagrebu bili drugi, Komar i Arambašić su ovoga puta otišli do kraja. Nanizali su četiri pobjede, a u finalu su slavili protiv Nijemaca Borisa Nicolaia i Anite Raguwarana sa 5-4 premda su gubili sa 0-4.

Presudila je doslovna zadnja Komarova boća, koja je hrvatskom paru donijela zlato i važne bodove u utrci za Paraolimpijske igre u Parizu 2024.

“Bilo je dramatično, pravo finale. Puno je truda iza ove medalje. Posljednji tjedan sam trenirao i pet sati dnevno. Jedan dan sam odigrao 19 partija, izbacio sam više od 500 boća. Ništa ne dolazi samo po sebi, ovo je početak ove natjecateljske godine, a cilj su paraolimpijske u Parizu,” kazao je Komar koji je u Zagrebu osvojio i srebro u pojedinačnoj konkurenciji nakon što je u finalu izgubio od Nijemca Nicolaija sa 3-4.

Član BKOSIIŽ Istrijane jedini je hrvatski paraboćar koji je nastupio na Paraolimpijskim igrama, no u Parizu bi taj broj mogao biti i veći.

“U Tokiju sam bio sam, no očekujem da ćemo se za Pariz plasirati i u paru,” dodao je najbolji hrvatski paraboćar.

“Bilo je prilično stresno, još se tresem. Ovo mi je prvo zlato, bilo je napeto do zadnje boće. Ovo je godina u kojoj se skupljaju bodovi za Pariz i nadam se da ćemo uspjeti,” dodala je 26-godišnja članica BK OSI DDZ “Željko Klepač” – URIHO.

Hrvatski paraboćari zaključili su nastup na zagrebačkom turniru s tri medalje – zlatom BC4 para, Komar je osvojio srebro u pojedinačnoj konkurenciji kategorije BC4, dok je Dora Bašić u kategoriji BC1 bila treća.

“Osvojili smo zlato, srebro i broncu, kao i prošle godine, ali ovoga puta je turnir bio daleko jači. Konkurencija je bila puno veća, pogotovo što se tiče para BC4 koji je na putu do zlata porazio nekoliko izravni konkurenata za Pariz,” kazao je izbornik Tomislav Bunjevac.

“Vjerujem kako u Parizu možemo imati barem troje ili četvero boćara. Za sada smo na jako dobrom putu,” dodao je.

U Zagreb je nastupilo 107 natjecatelja iz 22 zemlje sa četiri kontinenta, među kojima i deset hrvatskih reprezentativaca. Pohvale organizatorima su stizale sa svih strana.

“Zlato našeg para je šlag na tortu ovog turnira. Bio je napeto i dramatično do kraja, mislim da nisam disao prije kod zadnje boće,” kazao je sa smiješkom predsjednik Hrvatskog boccia saveza Damir Juren.

“Presretni smo, osvojili smo tri medalje. One su nam satisfakcija za sve što radimo. Sve ovo radimo za razvoj našeg sporta, na dobrom smo putu već duže vrijeme,” dodao je Juren.

Denis Lugarić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja