Međimurje Press
Sport+

Zlato za Filipa, bronca za Marka!

Na prvom službenom povijesnom online natjecanju u gimnastici, održanom u organizaciji Europske gimnastičke federacije te uz podršku aplikacije Elevien ove subote 2. ožujka, naši su dečki ostvarili sjajan rezultat i pomeli jaku konkurenciju u konju s hvataljkama! Između zlatnog Filipa Udea i brončanog Marka Samboleca, na drugom je mjesto završio aktualni europski prvak iz Mersina Matvei Petrov što dovoljno govori o visokoj razini natjecanja.

“Uz statistiku koju čini šest disciplina, 44 gimnastičara iz 14 zemalja, pet hrvatskih predstavnika, više od 97.500 pregleda na društvenim mrežama i u samoj Elevien aplikaciji, ovo je natjecanje prava evolucija u gimnastičkom smislu i od izuzetne je koristi sportašima u smislu pripreme, kontrolnih treninga, testiranja forme, ali i da gimnastičari vide kako suci vide njihove vježbe” – rekao je o natjecanju naš Mario Vukoja u funkciji sportskog koordinatora HGS-a te predsjednika Tehničkog odbora muške sportske gimnastike Europske federacije. Filipovi dojmovi o natjecanju također su pozitivni: „Sretan sam što sam pobijedio na ovom natjecanju na Elevien aplikaciji. Mislim da je to odlična ideja i da se super provodi. Nadam se da će u budućnosti biti sve više i više takvih natjecanja jer svi vježbamo u svojim dvoranama. Osjećaj je kao da se stvarno natječeš jer imaš samo jedan pokušaj, uglavnom super stvar.“

Novim zlatom Filip je potvrdio da na natjecanju Svjetskog kupa u Bakuu može očekivati dobar rezultat, a osvojenim trećim mjestom Marko je najavio svoj dolazak na veliku europsku i svjetsku scenu.

 

 

 

 

 

 

Foto: Elevien mob app

Tomica Jakopec

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja