Međimurje Press
Ekologija

3. Eko kotlić na Trgu međimurske prirode u subotu 23. rujna

Treće izdanje Eko kotlića na Trgu međimurske prirode u Križovcu održat će se u subotu 23. rujna 2023. godine. Organizator i domaćin je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode. Ovom kulinarskom manifestacijom i druženjem na otvorenom okupljaju se ekološke udruge i srodni dionici koji svojim radom doprinose procesima zaštite prirode u Međimurskoj županiji.

Manifestacija počinje u 10 sati okupljanjem sudionika na Trgu međimurske prirode. Uz kuhanje i druženje ekipe u sastavu od dva do pet članova razmjenjivat će iskustva i družiti se u okolišu Centra za posjetitelje Med dvemi vodami. Posjetitelji manifestacije moći će razgledati i galerijski postav Centra Med dvemi vodami i upoznati se s vrijednostima prirodne baštine Međimurja.

Besplatno kušanje jela počinje u 13 sati. Članovi Gljivarskog društva Smrčak Čakovec predstavit će se s miniizložbom te točno u podne, u 12 sati održati kratko gljivarsko predavanje, a svi zainteresirani će moći naučiti ponešto o vrstama i determinaciji gljiva.

Eko kotlić imat će ove godine prvi put natjecateljski karakter, pa će se ekipe nadmetati za tri nagrade: Najbolji Eko kotlić, Najoriginalnije uređeno kuharsko mjesto i Ekološki najodrživiju kuhaču (priprema i kuhanje bez plastike!)

Velimir Bašek glavni čuvar prirode, najavljuje kako će na 3. Eko kotliću na Trgu međimurske prirode sudjelovati više od desetak ekipa. Recepti i jelovnici već se uvelike pripremaju i osmišljavaju.

Hodogram 3. Eko kotlića na Trgu međimurske prirode:

10:00 Okupljanje sudionika

10:15 Pozdravni govor

12:00 Program GD Smrčak Čakovec

13:00 Besplatno kušanje hrane

16:00 Završetak druženja

NOVI DATUM

Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta druženje na Trgu međimurske prirode u Križovcu zakazano za subotu 23. rujna odgađa se.

Novi datum održavanja trećeg izdanja Eko kotlića na Trgu međimurske prirode je subota 30. rujna 2023. godine

Roberta Radović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja