Međimurje Press
Poljoprivreda

Demonstracijska aktivnost za voćare u Novom Selu na Dravi

Savjetnici Ministarstva poljoprivrede održat će u četvrtak, 13. travnja 2023. godine s početkom u 9 sati u voćnjaku OPG-a Filipa Hlapčića (Prvomajska 42, Račinska Peta – prilaz voćnjaku sa strane Šandorovca, 40000 Novo Selo na Dravi) demonstracijsku aktivnost pod nazivom „Mogućnost korištenja antifrost sustava za sprječavanje šteta od niskih temperatura za navodnjavanje“.

Na demonstracijskoj aktivnosti prikazat će se i pojasniti rad antifrost sustava za zaštitu višegodišnjih nasada od mraza koji radi po principu kišenja. Uz to, govorit će se o dodatnim mogućnostima antifrost sustava. Prva dodatna mogućnost odnosi se na navodnjavanje, a druga na ublažavanja klimatskih promjena u ljetnim mjesecima hlađenjem lisne mase i plodova. Obradit će se i tema o nedostacima sustava kao što su pojava specifičnih bolesti i štetnika u nasadima s antifrost sustavima.

Očekivano trajanje demonstracije je približno 6 sati, a prijave su moguće na stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede ili telefonski na 099/4972-595

Ministarstvo poljoprivrede

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja