Međimurje Press
Turizam

ZAŠTITA POTROŠAČA – KORISNIKA TURISTIČKIH USLUGA

Društvo potrošača Međimurja je partnerstvu s Turističkom zajednicom Međimurske županije pokrenulo projekt ZAŠTITA POTROŠAČA – KORISNIKA TURISTIČKIH USLUGA, kao prvi i jedinstveni projekt u Hrvatskoj koji je u funkciji zaštite prava potrošača – turista.

Opći cilj projekta je kroz informiranje i edukaciju ojačati ulogu korisnika turističkih usluga na
području Međimurske županije, te senzibilizirati javnost za poticanje konkurentnosti međimurskog tj. hrvatskog turizma.

U provedbi projekta će se realizirati slijedeće aktivnosti:

1. Slanje priopćenje lokalnim i regionalnim medijima – na početku projekta najaviti ćemo projekt putem tiskanih i elektronskih medija koji djeluju na području Međimurske županije.
2. Organizacija i održavanje radionice za predstavnike turističkog sektora sa područja Međimurske županije – radionica će trajati min. 2 sata uz korištenje multimedije. Obrađivati će najčešće primjere kršenja prava potrošača turista i zakonska rješenja. Radionicu će voditi dva edukatora sa višegodišnjim iskustvom iz područja zaštite potrošača.
3. Informiranje potrošača – turista o njihovim pravima putem novog web portala www.turist.dpm.hr, te web portala www.trosilica.info. Tijekom trajanja projekta na web portalu Društva ćemo objavljivati vijesti i članke o zaštiti potrošača korisnika turističkih usluga.

Željko Tomašić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja