Međimurje Press
Grad Čakovec

Čestitka gradonačelnice Čakovca Ljerke Cividini u povodu Dana Grada Čakovca

 U povodu 29. svibnja, Dana Grada Čakovca, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini uputila je sljedeću čestitku:

Drage sugrađanke i dragi sugrađani! 

            Poveljom kojom je 29. svibnja 1579. godine, Juraj IV. Zrinski dao trgovačke povlastice naselju uz čakovečku tvrđavu, započinje moderna povijest našeg grada. U tih četiri i pol stoljeća, ovim područjem prošle su različite vojske, izmijenilo se mnogo država i društvenih uređenja, no svo to vrijeme Čakovec je rastao i postao ono što je danas – moderni, europski grad, koji svojim stanovnicima pruža sve potrebno za normalan život te u kojem priliku za ostvariti svoje želje i snove, ima svaki njegov građanin.

            Za to su zaslužni svi građani Čakovca. Svaki od nas na svom radnom mjestu, u našim obiteljima i djelovanju u zajednici, pridonosi kvaliteti života u našem gradu, svojim idejama oplemenjuje i obogaćuje sadržaje koji su nam na raspolaganju. Svačiji doprinos, koliko god bio mali, važan je dio mozaika koji naš grad svrstava među najuspješnije u zemlji.

            Čakovec ne bi bio takav kakav jest, da nije bilo generacija koje su živjele prije nas. Svaka od njih, u tadašnjim uvjetima te s mogućnostima i alatima koji su im bili na raspolaganju, ostavila je trag u razvoju grada. Najveći gradski praznik prilika je da se prisjetimo i svih znanih i neznanih, koji su ovdje živjeli i radili te nam u nasljeđe ostavili uređen i prosperitetan grad.

            Živimo u izazovnim vremenima, kad na promjene treba reagirati brzo, kvalitetno i prije svega mudro. Čakovec zahvaljujući i svojim stanovnicima, kojima je stalo do načina i smjera u kojem se grad razvija, uspješno plovi tim nemirnim morem. Poznavajući Vas, svoje sugrađane, sigurna sam da prilike koje dolaze pred nas, neće ostati neiskorištene. Zajedno možemo sve, te se unaprijed radujem svakom novom provedenom projektu koji će obogatiti našu sredinu te nam nadomak kućnog praga otvoriti nove mogućnosti i sadržaje.

            Sretan Vam Dan Grada Čakovca!

            gradonačelnica Grada Čakovca

             Ljerka Cividini”

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja