Međimurje Press
Grad Čakovec

Čestitka gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini u povodu Dana žena

„Poštovane Čakovčanke, Međimurke, drage žene, majke, sestre, kćeri, unuke, prijateljice… Sretan nam naš dan, sretan nam dan žena, dan jednakih i ravnopravnih u svom izboru i djelovanju.

Iako bi voljela da svaki dan gledamo kao dan žena, ali i muškaraca, da slavimo sve ljude – bez iznimke, događaji iz povijesti, kao i današnja situacija u svijetu i dalje od nas traže da jedan dan govorimo o našim pravima i borbi kojoj se ne nazire kraj. Rado bi da mogu reći da nam ovaj dan više nije potreban, da ne moramo posebnim datumom tražiti da se uvidi važnost žene, da se prepoznaju naši osobni i profesionalni ciljevi, snaga i izdržljivost. Više od 100 godina žene diljem svijeta bore se za potpunu ravnopravnost, osnovno pravo koje nitko ne bi trebao posebno tražiti i koje se dobiva rođenjem. Pa ipak, ovu poruku ponavljamo, i priča se tek malim koracima mijenja na bolje. Rijetki poruku čuju, a od priče odustaju kada njen tijek ne shvate. Zbog takvih i danas moramo jasno i glasno poručiti – ne bojimo se biti glasnije, jače i bolje!

Želim da se ovog 8. ožujka osvrnete oko sebe i izrazite poštovanje svim ženama u svom životu, onima koje su Vaš oslonac, onoj koja Vam je dala život, kojima ste Vi dale život, onima koje brinu o Vama, koje nesebično obogaćuju našu zajednicu, koje Vam izmame osmijeh, onima zbog kojih ponosno i visoko dižete glavu… To vrijedi i za sve žene, budimo si potpora, oslonac kada je potrebno i uzajamnim usmjeravanjem te podrškom stvorimo zajedno bolje društvo. Kao i uvijek u životu, i u tome treba krenuti od sebe, samopoštovanjem i ljubavlju prema sebi preslikajmo to na sve oko nas.

Ustrajmo u prvom redu u borbi za društvo solidarnosti, zajedništva i tolerancije!

Povodom našeg dana čestitam Vam na snazi, upornosti, mudrosti, odlučnosti, empatiji i liderstvu. Zahvalna sam na snažnim ženama oko nas i Vaš ponosni glas u javnosti.“

GRADONAČELNICA

Ljerka Cividini, mag.ing.traff./univ.spec.oec.

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja