Međimurje Press
Grad Čakovec

Peticija za pokretanje izrade novog Urbanističkog plana uređenja naselja Mačkovec

Peticija ima za cilj potaknuti nadležne institucije i lokalnu gradsku vlast na donošenje novog urbanističkog plana uređenja (UPU) naselja Mačkovec. Kao građani ovog prekrasnog grada svjesni smo važnosti planiranja i upravljanja urbanim prostorom grada i ostalih pripadajućih naselja, kako bismo osigurali održivi razvoj, kvalitetu života i prosperitet za sadašnje i buduće generacije.
Naselje Mačkovec ima UPU koji datira još iz 2006. god., te zasigurno više ne može kvalitetno odgovoriti na pitanja održivog razvoja, kvalitete života, prometne infrastrukture i dostupnosti, a prije svega gospodarskog razvoja.
Za pojedine dijelove naselja Mačkovec, poput Park šume Balogovec postoji i zakonska obaveza donošenja urbanističkog plana uređenja za neizgrađeno i komunalno neuređeno područje naselja temeljem čl. 79. Zakona o prostornom uređenju. (https://www.zakon.hr/z/689/Zakon-o-prostornom-ure%C4%91enju)
Stoga, podržite ovu peticiju i naš zahtjev za donošenjem novog urbanističkog plana naselja Mačkovec kako bi se naselje moglo razvijati i dalje u skladu s potrebama mještana i gospodarstva primjerenog vremenu u kojem živimo.

Pozivamo nadležne institucije i lokalnu vlast da hitno djeluju kako bi osigurali da budući razvoj grada Čakovca bude vođen transparentnošću, demokracijom i poštivanjem zakonskih obveza na dobrobit građana i gospodarstva.

Link na online peticiju:

openpetition.eu/!hpynf

Boris Bistrović
voditelj projekta

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja