Međimurje Press
Grad PrelogSport+

„Fletni i stekli“ uz 102 posade iz cijele Hrvatske!

Četvrto izdanje automobilističke auto slalom utrke „Fletni i stekli“ dovelo je u Prelog 102 vozača, majstora ove discipline iz cijele Hrvatske. Utrka je ove godine održana u subotu 25. svibnja, a uoči same utrke predstavnici Grada Preloga, Turističke zajednice Grada Preloga, predstavnici kluba domaćina AKK „DS Racing“ Prelog te pokrovitelji utrke, Suzuki Hrvatska, odnosno predstavnik jednog od zastupnika za Suzuki u Hrvatskoj Antares centra d.o.o. Zagreb zasadili su simbolično sadnicu drveta u centru Preloga te tako nastavili ovu lijepu tradiciju započetu prošle godine.

Natjecanje se održalo na stazi, cesti, između Preloga i Otoka, a ovogodišnji „Fletni i stekli“ bodovali su za Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu i Otvoreno prvenstvo Zagreba u autoslalomu.

U centru Preloga održana je i ceremonija otvorenja „Fletnih i steklih“. Utrku je svečano otvorio saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, dok su se svima s nekoliko riječi obratili i predstavnik organizatora Auto karting kluba „DS Racing“ Prelog Davor Belić te Valmer Brenko, član Upravnog odbora Hrvatskog auto i karting saveza. Otvorenju su nazočili i Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga, Zdravko Kvakan, zamjenik gradonačelnika Preloga, Željko Poredoš iz Uprave Grada Preloga te Saša Egić, jedan od pokretača „Fletnih i steklih“ u Prelogu. Himnu Republike Hrvatske na startu je otpjevao Filip Hozjak, uz sjajnu kulisu Mažoretkinja Općine Donji Kraljevec.

Odlaskom do startnih pozicija, uzvanici su i označili sam start utrke, gdje im se pridružio i ministar turizma i sporta u Vladi Republike Hrvatske Tonči Glavina, koji nije krio zadovoljstvo viđenim istakavši kako su i ovakva događanja važna za razvoj turizma i za turističku ponudu.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja