Međimurje Press
Grad Prelog

[Lijepa vijest iz Preloga] 510.000,00 eura za nastavak uspješnog projekta “Pomozi, Zaposli, Usreći”

Dobre vijesti stigle su ovih dana u Grad Prelog. Naime, zaprimljen je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Korisniku za provedbu Projekta pod nazivom: Pomozi, Zaposli, Usreći IV.

Nastavak je to uspješnog projekta koji niz godina provodi Grad Prelog. U drugoj polovici 2023. godine izvršena je prijava nastavka projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći IV“ financirana iz nove financijske perspektive financirane iz Europskog socijalnog fonda plus, raspis novog javnog poziva bio je u kolovozu 2023. godine, u rujnu 2023. godine je izvršena prijava na isti, provedena je administrativna kontrola, a eto početkom 2024. godine stigli su i pozitivni rezultati prijave.

Projekt je vrijednosti 510.000,00 € za 36 mjeseci trajanja provedbe projekta, usluga za korisnike provodit će se 34 mjeseci, a financira se u stopostotnom iznosu. Ciljana skupina projekta su osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom kojima će se putem pružanja usluge pridonijeti većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici. Potporu i podršku pružat će 10 pružatelja za 60 korisnika s područja Grada Preloga na poslovima organizacije prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene te druge svakodnevne potrebe.

„Ovo je nastavak jedne uspješne priče na koju smo navikli naše građane starije životne dobi. Siguran sam da će i ova faza projekta biti uspješna, a izuzetno sam zadovoljan što je trajanje projekta sada tri godine te se time dobiva određena sigurnost i za one zaposlene unutar projekta, ali i za krajnje korisnike“, istakao je zadovoljstvo nastavkom ovog uspješnog projekta za Grad Prelog, gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja