Međimurje Press
Grad Prelog

Potpisani ugovori sa udrugama temeljem Javnog natječaja za financiranje javnih potreba!

U Gradskoj vijećnici Grada Preloga upriličeno je, u četvrtak 1. veljače, potpisivanje ugovora sa udrugama s područja Grada Preloga, a temeljem Javnog natječaja za financiranje javnih potreba u 2024. godini. Javni je natječaj  raspisan 29. rujna 2023. godine i bio je otvoren do 31. listopada 2023. godine.

Ukupna planirana vrijednost Javnog natječaja je 46.300,00 eura, a udruge su mogle svoju prijavu podnijeti u prioritetnom području kultura, tehnička kultura, udruge osoba s invaliditetom i ostale udruge. Jedna udruga je mogla prijaviti najviše dva projekta. Na natječaj je pristiglo ukupno 45 prijava, od kojih je 6 neodobrenih te jedan projekt udruge koja je odustala od potpisivanja ugovora. Ukupan iznos dodijeljenih financijskih sredstava je 40.655,00 eura za trideset i osam odobrenih projekata.

Ugovore je sa predstavnicima udruga potpisao gradonačelnik Ljubomir Kolarek, koji im je zaželio puno uspjeha u provođenju njihovih projekata i programa. „Brojni su ovdje programi koji doprinose društvenom životu naše zajednice. Često ističemo gospodarstvo kao temelj razvoja Grada Preloga, ali ljudi moraju sudjelovati u radu naših udruga, posjećivati programe koje udruge organiziraju, kako bi i društveni i socijalni život u našem gradu bio zadovoljavajući te kako bi zaista mogli reći da je Prelog ugodno mjesto za život“, istakao je gradonačelnik Kolarek. Uz gradonačelnika, potpisivanju ugovora nazočila je i Viša stručna suradnica za društvene djelatnosti Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti Grada Preloga Marija Igrec Blažeka.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja