Međimurje Press
Grad Prelog

U Prelogu održana komemoracija za prerano preminulog Damira Dominića

U Domu kulture Grada Preloga, u ponedjeljak 12. veljače, održana je komemoracija za prerano preminulog Damira Dominića. Dvoranu Doma kulture ispunili su brojni prijatelji, suradnici, poslovni partneri preminulog Damira Dominića, a biranim riječima od njega su se oprostili Blažen Sabol, ispred Rotary Cluba Prelog, Anita Žvorc, u ime zaposlenika njegovih tvrtki Royal transport d.o.o., Royal otpremništvo d.o.o. i AD vozila d.o.o., Mato Kljajić, ispred međimurske i hrvatske nogometne i sportske obitelji, zatim Ivan Sokač, ispred nogometnog kluba Galeb Oporovec te kruga njegovih najbližih prijatelja. Također, svima se obratio i Ljubomir Kolarek, ispred Grada Preloga te Hrvatske demokratske zajednice. Komemoraciji je nazočio i Zorislav Srebrić, kao predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza, a pjesmom se od Damira Dominića oprostio Mirko Švenda Žiga.

Posebno je emotivno o Damiru govorio Ivan Sokač: „Otišao je kako kaže pjesma, kao da u šetnju nekud kreće. Otišao je polako i bez pozdrava i ono što posebno boli bez ijedne riječi, o sebi, svojoj bolesti, problemima jer nije bio među nama da se žali i traži pomoć. To od njega nismo mogli doživjeti, on je bio tu da pomaže nama, da nas okuplja, usmjeri, da bude naš dobročinitelj. Jednostavno, dao je puno, a zauzvrat nije tražio ništa. Malo je reći da je bio lokomotiva svakog razvoja i organizacije bilo kakvog događaja“. U ime prisutnih članova obitelji svima je zahvalio sin Damira Dominića, Luka, poručivši: „Svi koji ste tu sigurno ste ga jako dobro poznavali i sami znate kakav je čovjek bio. Mislim da njegova djela dosta govore sama za sebe. Nadam se da će svima ostati u lijepom sjećanju jer dok živi u našem sjećanju, zauvijek je s nama“. Damir Dominić pokopan je u poslijepodnevnim satima, u ponedjeljak, 12. veljače, na groblju u Draškovcu. Od njega se još jednom, na posljednjem ispraćaju, od njega oprostio gradonačelnik Ljubomir Kolarek: „Damir je svoj život ispunio ljubavlju prema obitelji, radom i stvaranjem, borbom i ljubavlju za Domovinu, ljubavlju prema svom Oporovcu. Velik dio njegovog života bio je i nogomet, brojna su bila njegova dobročinstva, broj njegovih prijatelja i poznanika pokazuje i okupljen broj danas, na njegovom posljednjem ispraćaju. To veliko bogatstvo života ostaje zauvijek iza Damira, u našim srcima i sjećanjima“.

Damir Dominić, rođen je 11. siječnja 1968. godine. Bio je uspješni gospodarstvenik i uspješni sportski djelatnik. Vlasnik tri tvrtke koje danas broje četrdesetak zaposlenih: Royal transport d.o.o., Royal otpremništvo d.o.o., AD vozila d.o.o. Dugi niz godina radio je na razvoju mjesta Oporovec kao predsjednik Mjesnog odbora. Osobno i sa svojim tvrtkama bio je sponzor mnogim sportskim i kulturnim udrugama. U dva je mandata bio član Poglavarstva Grada Preloga zadužen za gospodarstvo, bio je predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Gospodarske zone Sjever kod osnivanja, u dva mandata predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Fijolica Prelog. Prerani odlazak zatekao ga je na mjestu predsjednika Nadzornog odbora Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom d.o.o. Prelog. Jedan je od osnivača Rotary cluba Prelog. Više od dvadeset godina trajala je njegova nogometna sportska karijera, a tridesetak godina bio je uspješan sportski djelatnik, kao predsjednik Nogometnog kluba Galeb iz Oporovca, dopredsjednik Međimurskog nogometnog saveza, član Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza te komisija Hrvatskog nogometnog saveza. Njegova Gradska kavana Lovac nezaobilazno je mjesto druženja cijelog Međimurja. Prošle 2023. godine, primio je Javno priznanje Grada Preloga, Grb Grada Preloga. Prerano je preminuo 9. veljače 2024. godine.

(žs)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja