Međimurje Press
HrvatskaVijesti

28. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom – 26. i 27. studenoga

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH u suorganizaciji sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje  i ove godine tradicionalno organizira “28. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem”, najveći godišnji skup osoba s invaliditetom u regiji o temi “Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom – o nama uvijek s nama – od slogana do realnosti” 
 
Simpozij će se održati dana 27. i 28. studenoga 2023. u Hotelu Diplomat u Zagrebu s početkom u 09.00 satipod pokroviteljstvom predsjednika RH, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba. Program Simpozija tematski se odnosi na područja: zapošljavanje, inkluzivno obrazovanje, sport za osobe s  invaliditetom i položaj žena s invaliditetom.
Drugi dan Simpozija održat će se Konferencija „Zajedno znanjem“ pod motom „Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati“. Konferencija će se održati u okviru Razvojne suradnje u području centara znanja za društveni razvoj Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, kao rasprava o uključivanju organiziranog civilnog društva iz programskog područja svakog Centra znanja u stvaranje uključive i solidarne Hrvatske, digitalne Hrvatske i zelene i održive Hrvatske.
Marica Mirić, dipl. ing.
predsjednica

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja