Međimurje Press
Vijesti

Jeste li osjetili potres u 06,28 sati?

POTRES se osjetio i u Međimurju!

Epicentar potresa, koji je rano u ponedjeljak zatresao i Zagreb, je 14 kilometara sjeverno-istočno od Gline, bliže Petrinji, rekla je Ines Ivaničić, voditeljica Seizmografske službe.  Potres se dogodio u 6,28 sati, magnitude je 5 stupnjeva (po Richteru),  to je snažan potres, rekla je Ivančić za Hrvatski radio.

Osjetio se i u Zagrebu, Rijeci i Međimurju.

Ako je magnituda bila pet, onda je  vrlo vjerojatno mogućnost naknadnih potresa, kazala je.

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su dva jača potresa s epicentrom 5 km jugoistočno od Petrinje u 7.49 i 7.51 sati. Magnitude potresa iznosile su  4.7 i 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII i VI stupnjeva EMS ljestvice, stoji u priopćenju Seizmološke službe.

8.14 – Po cestama imamo crijepove i cigle. Imamo informaciju da su popucale neke kuće i srušeni dimnjaci. Dignuti su vatrogasci i komunalno poduzeće koji će hitno sanirati stanje i pomoći onima koji su eventualno ozlijeđeni, izjavio je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović za HRT.

Dodao je kako ga je nazvao predsjednik Zoran Milanović koji se čuo i s premijerom Andrejem Plenkovićem. Najvjerojatnije će zajedno posjetiti Petrinju danas, kazao je načelnik. On je potres doživio u vlastitoj kući. Dosta je toga popadalo i porazbijalo se, ali to nije ni približno šteta kakva je, čujem u centru grada i okolnim mjestima, kazao je.

Epicentar je bio oko Nebojana prema Slani. Ljudskih žrtava srećom nema, ali materijalne štete su velike u smislu popadalih crjepova i žbuke, ima puno starih zgrada oštećenih, ali koliko znamo, nijedna nije srušena. U stalnom sam kontaktu s premijerom Plenkovićem, sazvat ćemo županijski stožer civilne zaštite bude li potrebe. Sreća je da nema ljudskih stradanja, izjavio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić na radiju Quirinus.

U snažnom potresu došlo je do manje materijalne štete u sisačkoj bolnici.

Izvor: https://www.jutarnji.hr/

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja