Međimurje Press
Najave

37. susret vatrogasnih orkestara 11. lipnja!

Susret vatrogasnih puhačkih orkestara, 37. po redu održati će se u nedjelju 11. lipnja 2023. godine u Cvetkoviću (Jastrebarsko, Zagrebačka županija).

Susret organizira Hrvatska vatrogasna zajednica, a pod domaćinstvom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cvetković, povodom obilježavanja 130. obljetnice Društva. Program će se odvijati ispred vatrogasnog doma u Cvetkoviću (Cvetković 137).

Prema pristiglim prijavama na susretu će svoje umijeće pokazati 16 vatrogasnih puhačkih orkestara iz gotovo cijele Hrvatske. Dolazak orkestara u Cvetković očekuje se od 9:30 do 10:30, a nakon postrojavanja i zajedničke izvedbe državne i vatrogasne himne, otvaranje susreta će započeti u 11:00 sati. Program susreta traje od 11:30 do 17:30 sati. U 18:00 sati glazbene sladokusce čeka koncert Jazz orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Tradicija vatrogasnih puhačkih orkestara seže u drugu polovinu 19. stoljeća, kada su se u vatrogasnim društvima okupljali i glazbenici koji su krenuli s formiranjem vatrogasnih glazbenih sastava. Vatrogasni puhački orkestri danas okupljaju mlade, ali i iskusne glazbenike, članove dobrovoljnih vatrogasnih društava koji svoje znanje predstavljaju na nizu susreta i natjecanja u zemlji i u inozemstvu. Repertoar vatrogasnih puhačkih orkestara obuhvaća djela klasične glazbe, ali i modernih pop te rock skladbi stranih i domaćih izvođača.

Zato dođite ovu nedjelju u Cvetković i uživajte u izvedbama vatrogasnih puhačkih orkestara.

 Vedran Runjić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja