Međimurje Press
Najave

Ida Prester pokreće kampanju “Štit”

Uoči Međunarodnog dana za eliminaciju nasilja nad ženama, talentirana glazbenica i aktivistica Ida Prester, potaknuta porastom femicida u zemlji i regiji i nedavnim slučajem koji je zgrozio javnost – live prijenos ubojstva Nizame Hećimović na društvenim mrežama, pokreće kampanju „Štit“ kojom želi senzibilizirati i osvijestiti javnost za problem nasilja prema ženama. Kampanja službeno započinje promocijom istoimene pjesme i spota koji okuplja 40 poznatih imena regije, poput Mojmire Pastorčić, Dina i Viktorije Rađe, Seke Aleksić, Aleksandra Stankovića, Gorana Bogdana, Domagoja Jakopovića Ribafisha, Natka Becka, Marijane Batinić, Jadranke Đokić, Anđelke Prpić, Andrije Miloševića, Vuka Vukašinovića, Bane Trifunovića i brojnih drugih, ujedinjenih oko iste, snažne poruke.

Kampanja simboličnog naziva, štit želi oformiti i u stvarnosti – od svih nas koji vidimo i brinemo o žrtvama nasilja. Jedan od ciljeva kampanje je potaknuti institucije na značajniji angažman prilikom zaštite žena od nasilja, posebice u kontekstu prevencije, ali i ohrabriti žene da traže pravnu i psihološku pomoć.

Stoga Vas pozivamo da svojim dolaskom podržite promociju spota i početak kampanje „Štit”, koja će se održati u subotu 25. studenoga 2023., s početkom u 10:30 sati u Kući Europe u Zagrebu  (Augusta Cesarca 6, Zagreb).

Kampanju će predstaviti:

  • Andrea Čović Vidović, voditeljica Predstavništva EK-a u Hrvatskoj
  • Frances Fitzgerald, zastupnica u EP-u iz Irske, izvjestiteljica za Direktivu o suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji
  • Predrag Matić, zastupnik u Europskom parlamentu, član Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova
  • Dunja Bonacci Skenderović, neovisna konzultantkinja
  • Ida Prester, pokretačica kampanje te autorica i izvođačica pjesme „Štit”
  • Romano Nikolić, redatelj spota i umjetnički voditelj Arterarija

Foto: Ida Prester FB

Veronika Raguž

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja