Međimurje Press
Najave

Predavanje Leone Ivković o migracijama – Dani MH u Čakovcu

Tijekom svoje 182 godine javnog djelovanja, Matica hrvatska u svom se radu nastojala uvijek posvećivati pitanjima od ključne važnosti za hrvatsko društvo i dobrobit hrvatske domovine. Dok se u ranijim razdobljima radilo o pitanjima hrvatske državnosti, njenih simbola, a ponekad i same opstojnosti, u suvremeno doba jedno od najvažnijih pitanja hrvatskog društva postaje pitanje demografije, odnosno migracija.

U sklopu Dana Matice hrvatske 2024. godine, Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu odlučio je stoga organizirati predavanje magistre etnologije i antropologije te sociologije Leone Ivković naslovljeno „Motivi iseljavanja i integracija visokoobrazovanih Međimuraca u Republici Austriji“.

Osim upoznavanja sa stručno obrađenim aktualnim podatcima vezanima uz naslovnu temu, cilj je ovog predavanja potaknuti i na šire promišljanje o procesima iseljavanja, integracija i useljavanja, a posebice o mogućnosti povratka visokoobrazovanih kadrova iz inozemstva natrag u hrvatsku domovinu.

Predavanje će se održati u četvrtak, 7. ožujka 2024. godine, s početkom u 19:00 sati u dvorani uz prostorije Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu (Park Rudolfa Kropeka 2, 40 000 Čakovec).

Radujemo se Vašem dolasku u što većem broju!

Saša Vuković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja