Međimurje Press
Najave

Promocija terapeutskih slikovnica o izazovnim ponašanjima kod djece

Pozivaju se svi zainteresirani roditelji, odgojitelji i stručnjaci na promociju serije terapeutskih slikovnica na temu izazovnih ponašanja kod djece. Promocija pet slikovnica iz serije održat će se 12. lipnja 2023. u 17:00 sati, u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice “Metel Ožegović” Varaždin.

Odrasli se često susreću s ponašanjima djeteta s kojima ne znaju kako se nositi, kako reagirati i što napraviti. Zbog toga ih stručnjaci najčešće opisuju kao izazovna ponašanja. U svakodnevnom životu to su situacije u kojima dijete često protestira, pruža otpor, prepire se i svađa, viče, udara sebe ili druge, baca ili uništava stvari, glasno plače ili pregovara.

Radi se o neprihvatljivim ponašanjima jer njihov intenzitet, učestalost ili trajanje mogu dovesti u opasnost fizičku sigurnost djeteta ili drugih osoba, ometati ili predstavljati rizik optimalnom učenju ili uključivanju djeteta u socijalne interakcije s vršnjacima i odraslima.

Na promociji će o terapeutskim pričama govoriti autorice slikovnica, dr.sc. Eva Brlek, prof. rehab., psihoterapeut i Julija Kukec, mag. psych. te Jelena Kovačić, urednica slikovnica i predstavnica izdavačke kuće Evenio iz Varaždina.

Autorice će govoriti o utjecaju terapeutskih priča, tehnikama umirivanja i samoregulacije za djecu te dati konkretne savjete odraslima što napraviti i kako ostati smiren kada se susretnu s izazovnim ponašanjima kod djece.

Jelena Kovačić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja