Međimurje Press
Najave

Put your hands up for Forestland

„Brže, bolje, veće“ tako nam olimpijsko ljeto 2024. najavljuju iz Forestland Festivala. Po 11. puta nas u međimurskom Brezju očekuje preko 48 sati glazbe, tri pozornice i mnogo iznenađenja, sve od 19. do 21. srpnja! Nekoliko stotina artista, preko pet stotina sati glazbe bila je samo uvertira u Forest XII.

Najveći kontinentalni festival elektronske glazbe ovog će ljeta ugostiti najbolje iz svijeta glazbe, od regionalnih, lokalnih i svjetskih zvijezda, do live act izvođača.

Najveće ime koje će Forestland ugostiti definitivno će biti nizozemski house DJ Fedde Le Grand koji po prvi put stiže na naše prostore. Nakon brojnih vrhunskih live act performansi i nastupa DJ-a, Forestland će se u 2024. pokloniti kralju house glazbe, „Fedde-u“.

„Fedde Le Grand dolazi u Međimurje! On je nedvojbeno najveći DJ kojeg smo ikad bukirali i sretni smo što će upravo on biti headliner 12. izdanja festivala Forestland ovog ljeta“ rekao je booking i DJ manager Saša Mikac. „Remixirao je i surađivao s brojnim artistima, od Coldplaya, Maddone, Robbie Williamsa do Fatboy Slima, Shakire, Rihanne, Mariah Carey, Faithles i mnogih drugih, a brojne hitove slušali smo i mi sami godinama po klubovima, festivalima, a neki od nas i svirali na nastupima. Ljeto u Međimurju sigurno će biti čarobno, ne samo zbog Feddea, već i brojnih drugih artista koji dolaze.“

„Rythm of the Night“, „Put your hands up for Detroit“ i mnogi drugi hitovi stavili su Fedde Le Granda na scenu, a nastupi po najvećim svjetskim festivalima zacementirali njegov značaj. I u 2023. godini Top DJ Mag smjestio ga je na visoko #33 mjesto najboljih DJ glazbenika na svijetu, a to je ljestvica s koje se ne miče još od davne 2007. godine. S nastupima na festivalima poput Ultre, Tomorrowlanda, Parookavillea, Untolda, Coachelle, EDC, Exit, Creamfields, Electric Zoo i Sziget, Fedde Le Grand je DJ koji će razveseliti tisuće posjetitelja Forestlanda.

Ljeto u Međimurju znači Forestland

Već godinama Forestland je jedan od najdugovječnijih, ali i izvorno hrvatskih, festivala, ne samo na kontinentu Hrvatske, već i u regiji. „Forestland se gradi 365 dana u godini, ovo izdanje je u maloj prednosti jer je u pitanju prijestupna godina“ rekao je Krešo Biškup iz organizacije. „Uvijek razmišljamo što, kako i koliko brže, bolje i jače. U suradnji s partnerima u 2024. u Međimurje dolazi Fedde Le Grand, stižu i jaka regionalna imena, brojni live act artisti, glazbenici iz trap, hip hop i R’n’B, a nadamo se i još kojem velikom imenu svjetske električne glazbene scene.“ Forestland će se u 2024. održati od 19. do 21. srpnja: „U dobro poznatom formatu, od petka u podne do nedjelje u podne, Forestland će rasplesati i deset tisuća posjetitelja. Iako nas je u 2023. ometala kiša, Forestland nije stao, već je plesao u zahtjevnim, neki bi rekli i nemogućim uvjetima. Novo izdanje unosi i nove formate, nove nastupe, ali i povratak korijenima kroz okupljanje regionalne scene kako bi ojačali i podržali lokalne izvođače, povratak Female DJ Night Stagea, trap pozornice, ali i dolazak najvećih svjetskih electro zvijezda“ dodaje Biškup.

Ulaznice po cijeni već od 40 eura za oba festivalska dana mogu se pronaći u sustavu Entrio na www.entrio.hr, na brojnim prodajnim mjestima i kod lokalnih promotora, a nakon early bird promotivnog razdoblja cijena se podiže na 50 eura od 15. siječnja 2024. godine.

Krešimir Biškup

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja