Međimurje Press
Najave

Simpozij o interkulturalnom učenju na FOI-ju

Otvaranje 11. Studentskog istraživačkog simpozija o interkulturanom učenju / 11th Student’s Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context, održat će se u ponedjeljak, 22. svibnja 2023. s početkom u 09:30 sati, na Fakultetu organizacije i informatike (FOI 1, Pavlinska 2, dvorana 3).

Osnovni cilj je umrežavanje studenata i nastavnika FOI-ja u međunarodne timove, razvoj kompetencija komuniciranja u međunarodnom okruženju te povezivanje obrazovnih institucija s institucijama lokalne zajednice. Osim stručnih kompetencija, ovim projektom potiče se socijalna osjetljivost i pomoć potrebitima. U okviru ovog projekta do sada je ostvareno 120 mobilnosti američkih studenata i profesora u Varaždin, kao i studenta i profesora FOI-ja u Sjedinjene Američke Države.

Ove godine očekuje se dolazak 15-ak gostiju, profesora i studenata s partnerskih institucija u Sjedinjenim Američkim Državama:
 University of Cincinnati, Cincinnati, Ohio, USA
 University of Central Florida, Orlando, Florida, USA
 Penn State University, State College, Pennsylvania, USA
 Indiana State University, Terre Haute, Indiana, USA

Simpozij uključuje studentske prezentacije i pozvana predavanja eminentnih stručnjaka iz Amerike, upoznavanje s praksom socijalnog poduzetništva, volontiranje, posjet institucijama u lokalnom okruženju i upoznavanje s prirodnom i kulturnom baštinom Hrvatske pod zaštitom UNESCO-a.

Program sa zanimljivim radionicama i predavanjima na FOI-ju šaljemo u privitku.

Program 11 Simpozij SAD 2023__128a

(Vika Kerekeš)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja