Međimurje Press
Najave

Županijski stručni skup u okviru projekta „Rastimo zajedno u svakoj obitelji“

„Rastimo zajedno u svakoj obitelji“, projekt je kojeg Centar za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno provodi u suradnji s 13 obiteljskih centara i 13 dječjih vrtića iz 13 županija, uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Svrha projekta je povećanje dobrobiti djece i obitelji u cjelini kroz programe podrške roditeljstvu te jačanje međuresorne suradnje sustava predškolskog odgoja i obrazovanja i sustava socijalne skrbi. Glavni cilj Županijskog stručnog skupa je povećanje obuhvata očeva i majki odgovarajućim programima podrške roditeljstvu, kroz informiranje o programima dostupnim u županiji te kroz međusobno upoznavanje i povezivanje stručnjaka iz ustanova koje brinu o dobrobiti djece rane i predškolske dobi i njihovih roditelja.

Na županijskom stručnom skupu predstavili bismo Rastimo zajedno programe, pokazatelje njihove djelotvornosti  te pružili informacije gdje se sve programi provode.

Uz to, razmijenili bismo dosadašnja iskustva suradnje pri uključivanju roditelja i djece u programe stručne podrške kao i eventualne prepreke.

Na kraju bismo raspravili primjere dobre prakse te učinkovite modele informiranja, motiviranja i uključivanja roditelja u programe podrške roditeljstvu koje provode obiteljski centri i dječji vrtići.

Organizatori Županijskog skupa su  Obiteljski centra, PS Međimurska i Dječji vrtić Cipelica 

Županijski stručni skup održat će se dana 21. ožujka 2023. godine u Zgradi Schaier  u 17 sati

Gordana Šoltić Siladi

Lidija Vinković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja