Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za četvrtak 20. travnja 2023.

U narednom tjednu Dani tehničke ispravnosti motocikala

Slika /2023/Dani tehničke ispravnosti motocikala.jpg

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikla i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu

U razdoblju od 24. do 29. travnja 2023. godine, pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, provest će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikla i mopeda pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2023”.

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikla i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Provodi se u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske, Stanicama za tehničke preglede vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi,  a sastoji se od besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila za vrijeme cijelog radnog vremena stanica za tehničke preglede vozila i naplaćuje se samo onim vlasnicima vozila koji dođu na redovni ili preventivni tehnički pregled ili neko drugo službeno ispitivanje.

Akcija će se provoditi na sljedeći način:

1. Dragovoljnim odlaskom vozača u stanice za tehničke preglede vozila, gdje će se na vozilima besplatno pregledavati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama i sastojci ispušnih plinova (bez sudjelovanja policijskih službenika), cijelog radnog tjedna tijekom ukupnog radnog vremena stanica za tehnički pregled vozila. Vozače je potrebno poticati da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Težište je akcije na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

2. Obavještavanjem vozača prilikom redovnog nadzora prometa od strane policijskih službenika o provođenju akcije, odnosno gdje i kada mogu besplatno kontrolirati tehničku ispravnost svojeg vozila. U slučaju da vozilo nije u roku tehnički pregledano ili registrirano, policijski službenici će postupati po odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno te prekršaje će sankcionirati.

Mladić osumnjičen za krađu iz trgovine u Čakovcu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Nakon krađe uhićen i pritvoren

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad 23-godišnjakom s područja općine Pribislavec, utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je jučer, 20. travnja 2023. godine oko 11,30 sati u Čakovcu, iz trgovine u Obrtničkoj ulici, ukrao razne artikle u vrijednosti oko 150 eura.

Izvan trgovine zaustavili su ga zaštitari i zadržali do dolaska policije.

Mladić je uhićen te je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja