Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za četvrtak, 9. ožujka 2023.

Belgijska ovčarka Loka pronašla drogu sakrivenu u tokarskom stroju

  • Slika /2023/DROGA NOVO SELO ROK 09032023/Droga Novo Selo Rok (1).JPG

Pronađen je ecstasy (MDMA) ukupne mase 1,9 grama, kokain ukupne mase 26,9 grama te amfetamin ukupne mase 735,6 grama

Foto: PU međimurska

Jučer, 9. ožujka u prijepodnevnim satima u Novom Selu Rok, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljske kuće i prostorije poslovnog objekta, koje se koristi 43-godišnjak.

Prilikom pretrage poslovnog prostora (radione) službeni pas za detekciju droga Policijske uprave međimurske pronašao je drogu sakrivenu u unutrašnjosti stroja za tokarenje. Pronađeno je nekoliko staklenki unutar kojih su se nalazili PVC smotuljci ispunjeni drogom MDMA (ecstasy) ukupne mase 1,9 grama, kokainom ukupne mase 26,9 grama te amfetaminom ukupne mase 735,6 grama. Ujedno, pretragom je pronađena i digitalna vaga.

Pronađena droga i vaga oduzete su od 43-godišnjaka, koji je potom uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 43-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Protiv osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Mladić (21) osumnjičen za krađu bicikla

Slika /BICIKLI PU MEĐIMURSKE/PP MURSKO SREDIŠĆE/1.jpg

Čakovečki policajci tijekom istraživanja pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasniku

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 21-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je u ponedjeljak, 6. ožujka ove godine nešto poslije 16 sati u Novom Selu na Dravi, ispred trgovine mješovitom robom u Prvomajskoj ulici, ukrao nezaključani bicikl. Materijalnu štetu 62-godišnji vlasnik procijenio je na 370 eura.

Čakovečki policajci tijekom istraživanja pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasniku.

Protiv osumnjičenog 21-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja