Međimurje Press
Policija

Info Policijske uprave međimurske za srijedu, 24. svibnja 2023.

Dvojica direktora trgovačkih društava iz Donjeg Kraljevca i Belice osumnjičena za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/PUM final logo PUM.jpg

Kaznenim djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta trgovačkom društvu iz Donjeg Kraljevca prouzročena materijalna šteta od oko 150.000 eura

Temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom i 54-godišnjakom, obojica s područja grada Čakovca, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnja se kako je osumnjičeni 61-godišnjak u svojstvu direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu sa sjedištem u Donjem Kraljevcu s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa pravne osobe o čijim se interesima bio dužan brinuti. Konkretno, osumnjičeni 61-godišnjak u razdoblju od siječnja 2018. do prosinca 2022. godine, prema prethodnom dogovoru te uz pomoć osumnjičenog 54-godišnjaka, direktora i odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem u Belici, metalni otpad koji je nastao u proizvodnom procesu trgovačkog društva iz Donjeg Kraljevca u ukupnoj količini od oko 200 tona, isporučivao je u više navrata trgovačkom društvu iz Belice. U ime isporučenih količina metalnog otpada osumnjičeni 61-godišnjak od osumnjičenog 54-godišnjaka primio je novčana sredstva (gotovina) u ukupnom iznosu nešto većem od 150.000 eura. Spomenute isporuke metalnog otpada nisu evidentirane u poslovnim knjigama trgovačkih društava iz Donjeg Kraljevca i Belice, dok trgovačko društvo iz Donjeg Kraljevca nije izdalo račune za isporučeni metalni otpad. Ujedno, primljena novčana sredstva osumnjičeni 61-godišnjak u svojstvu direktora i odgovorne osoba, nije položio u blagajnu ili na račun trgovačkog društva iz Donjeg Kraljevca, čime je za sebe pribavio znatnu imovinsku korist te prouzročio znatnu štetu trgovačkom društvu iz Donjeg Kraljevca, i to za najmanje 150.000 eura.

Protiv osumnjičenog dvojca zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U petak pojačan nadzor cestovnog prometa – akcija “Četiri ubojice u prometu”

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8529.JPG
U petak, 26. svibnja 2023. godine od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije “Četiri ubojice u prometu”.

Aktivnosti iz najavljene akcije prvenstveno će biti usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom te nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje.

Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se svako grubo kršenje prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Upravljao (61) osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,59 g/kg

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_2961.JPG

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 61-godišnji vozač sankcionirat će se novčanom kaznom u iznosu od 1.320 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca

Noćas, 25. svibnja 55 minuta nakon ponoći u Gornjem Kuršancu, Čakovečkoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su 61-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem je utvrđeno kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,59 g/kg. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 61-godišnji vozač sankcionirat će se novčanom kaznom u iznosu od 1.320 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Ujedno, nakon pravomoćnosti odluke kojom je proglašen krivim za opisani prekršaj, vozaču će se u evidenciju vozača i vozačkih dozvola upisati šest negativnih prekršajnih bodova.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja