Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za ponedjeljak, 27. studenoga 2023. godine

Dvojac osumnjičen za krađu raznog električnog alata u Štrukovcu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policajac i vozilo.jpg

Sumnja se da su iz nezaključanog gospodarskog objekta smještenog u sklopu obiteljske kuće, ukrali razni električni alat i bakrene dijelove kotla za pečenje rakije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 20-godišnjak i 31-godišnjak, obojica s područja grada Murskog Središća, počinili kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako su krajem rujna ove godine u Štrukovcu, iz nezaključanog gospodarskog objekta smještenog u sklopu obiteljske kuće, ukrali razni električni alat i bakrene dijelove kotla za pečenje rakije. Materijalnu štetu 65-godišnji vlasnik procijenio je na oko 800 eura.

Protiv osumnjičenog dvojca zbog počinjenja kaznenog djela krađe podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Vozačica (60) osobnog automobila osumnjičena za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policajac, prsluk i cesta.jpg

Protiv vozačice podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Temeljem zaprimljene prijave ozljeda Županijske bolnice Čakovec te provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 60-godišnjakinja, počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Naime, u četvrtak 23. studenoga ove godine oko 12:30 sati u Čakovcu, osumnjičena je upravljala osobnim automobilom, čakovečke registarske oznake, kolnikom Ulice Ivana Mažuranića te se pritom obilježenom pješačkom prijelazu nije približavala sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustila pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Uslijed opisane situacije prednjim dijelom automobila udarila u tijelo 70-godišnje pješakinje, koja je u tom trenutku prelazila kolnik obilježenim pješačkim prijelazom.

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno kako je u nesreći teško ozlijeđena.

Protiv 60-godišnje vozačice zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja