Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za srijedu, 15. svibnja 2024. godine

Provala u obiteljsku kuću u Čakovcu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis2.jpg

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu

Jučer, 15. svibnja između 7 i 17 sati u Čakovcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Ulici Ivana Sokača, odakle je ukrao razni nakit. Materijalnu štetu 70-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko tisuća eura.
Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu.

U prometnoj nesreći u Prelogu ozlijeđena 42-godišnja vozačica teretnog automobila

Slika /2024/PN Prelog 15052024.JPG

Nesreću je zbog nepoštivanja prednosti prolaska skrivio 38-godišnji vozač osobnog automobila

Jučer, 15. svibnja nešto poslije 10 sati u Prelogu, na raskrižju Prvomajske ulice i Ulice Nikole Tesle, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 42-godišnja vozačica teretnog automobila.

U trenutku nesreće 38-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Ulicom Nikole Tesle. Dolaskom do raskrižja s Prvomajskom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja prema odvojku Ulice Nikole Tesle, ali pritom nije propustio sva vozila koja se kreću Prvomajskom ulicom. Uslijed opisane situacije u prednji bočni dio njegovog automobila, udario je prednjim bočnim dijelom teretni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Prvomajskom ulicom upravljala 42-godišnja vozačica. Nakon sudara oba automobila odbačena su izvan kolnika na obližnji nogostup. Teretni automobil prednjim dijelom udario je u prednji bočni dio bicikla, kraj kojeg je na nogostupu Ulice Nikole Tesle, stajala 80-godišnja, a u nastavku kretanja udario je i u dvorišnu ogradu. Osobni automobil nakon odbacivanja izvan kolnika, također je udario spomenutu dvorišnu ogradu te u prometni znak.

Ozlijeđena 42-godišnja vozačica prevezena je vozilom hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati. Nakon kvalifikacije ozljeda slijedi i pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost  38-godišnjeg vozača osobnog automobila).

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja