Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane proteklog vikenda od 4. do 6. kolovoza 2023. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 26-godišnji vozač četverocikla

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 26-godišnji vozač četverocikla. Kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Greška koja je prethodila prometnoj nesreći:
– nepropisna i neprilagođena brzina

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod 26-godišnjeg vozača četverocikla, i to u koncentraciji od 1,92 g/kg.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/provale.jpg

Evidentirane su dvije teške krađe te jedna krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe te jedna krađa. Izdvajamo tešku krađu u Merhatovcu.

Između 3. i 5. kolovoza u Merhatovcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 76-godišnjaka, odakle je ukrao razni alat i druge predmete. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvoje francuskih državljana neovlašteno posjedovalo više različitih vrsta droga

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Na poziv policijskih službenika dobrovoljno su predali ketamin, hašiš, marihuana, speed, LSD i ecstasy, sveukupne mase oko 30 grama

U subotu, 5. kolovoza 2023. godine u 19 sati, na državnoj cesti nedaleko bivšeg graničnog prijelaza Goričan, u cilju suzbijanja zlouporabe i krijumčarenja droga policijski službenici kompenzacijskih mjera Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su teretno vozilo, francuskih registarskih oznaka.

Na poziv policijskih službenika 32-godišnjak i 48-godišnjakinja, oboje francuski državljani, dobrovoljno su predali razne vrste droga (ketamin, hašiš, marihuana, speed, LSD i ecstasy), sveukupne mase oko 30 grama.

Policijski službenici oduzeli su predanu drogu, dok su francuski državljani zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, sankcionirani izricanjem novčanih kazni.

U prometnoj nesreći ozlijeđen 26-godišnji vozač četverocikla

Prometnu nesreću skrivio je upravljajući neregistriranim i neosiguranim lakim četverociklom, bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg

U petak, 4. kolovoza nešto poslije 18 sati u Belici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 26-godišnji vozač četverocikla.

Upravljajući neregistriranim i neosiguranim lakim četverociklom, bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg, kolnikom Ulice kralja Tomislava, brzinu kretanja nije prilagodio stanju ceste (kolnik djelomično mokar) zbog čega je izgubio nadzor nad upravljanjem, a potom je u zanošenju došlo do prevrtanja četverocikla i pada vozača na kolnik. Ujedno, tijekom vožnje 26-godišnji vozač na glavi nije nosio zaštitnu kacigu.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni vozač četverocikla prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok će ozljede naknadno okvalificirati.

Zbog počinjenja više prometnih prekršaja 26-godišnjak je kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 3.160 eura.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja