Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane proteklog vikenda od 5. do 7. siječnja 2024. godine

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su dvije teške krađe, dok krađe nisu evidentirane

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe, dok krađe nisu evidentirane.

Provala u ugostiteljski objekt u Železnoj Gori
U noći s četvrtka na petak (4./5. siječnja) u Železnoj Gori, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, vlasništvo 57-godišnjaka, odakle je ukrao novac. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Provala u obiteljsku kuću u Gornjoj Dubravi
U noći s četvrtka na petak (4./5. siječnja) u Gornjoj Dubravi, nepoznati počinitelj  provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 51-godišnjaka te potom i u obližnju gospodarsku zgradu, odakle je ukrao razna alkoholna pića i druge predmete. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

 Evidentirane su dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih sudionika, već je nastala materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,83 g/kg utvrđena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 6. siječnja oko 16:30 sati na raskrižju s kružnim tokom prometa južne zaobilaznice grada Čakovca i gradske ceste koja povezuje Čakovec i Ivanovec.

Upravljajući osobnim automobilom, varaždinskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola (1,83 g/kg) kolnikom južne obilaznice grada Čakovca te dolaskom do raskrižja (kružni tok prometa) s kolnikom gradske ceste koja povezuje Čakovec i Ivanovec, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja prema Štefancu. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je kružnim tokom prometa upravljao 47-godišnji vozač. Nakon udara došlo je do izlijetanja osobnog automobila, varaždinskih registarskih oznaka, na travnatu površinu središnjeg dijela kružnog toka, gdje je udario u prometnu opremu ceste, a potom i u metalni stup javne rasvjete te se potom zaustavio na obližnjoj poljoprivrednoj površini.

U opisanoj prometnoj nesreći nitko od sudionika nije ozlijeđen, dok je 48-godišnji vozač uhićen i priveden u policijsku postaju te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 48-godišnji vozač sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.840 eura, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od četiri mjeseca.

Tijekom akcije “Alkohol” utvrđeno 15 prekršaja

Najveća koncentracija alkohola od 1,88 g/kg izmjerena je u subotu, 6. siječnja u 21:30 sati u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila

U noći sa subote na nedjelju (6./7. siječnja 2024.) od 18 do 2 sata policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske u suradnji s kolegama iz Policijske uprave varaždinske, proveli su aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Tijekom akcije međimurski policajci ukupno su utvrdili 15 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i to:
– od 0,5 do 1 g/kg – dva prekršaja,
– iznad 1,5 g/kg – jedan prekršaj te
– prekršaj prekoračenja brzine kretanja u naselju,
– prekršaj uporabe svjetala u prometu,
– prekršaj na prijelazu ceste preko željezničke pruge,
– prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
– prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i
– sedam ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,88 g/kg izmjerena je u subotu, 6. siječnja u 21:30 sati u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila.

U vrijeme provođenja akcije “Alkohol” na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirane prometne nesreće.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja