Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane proteklog vikenda od 8. do 10. rujna 2023. godine

Na ulici u Kotoribi pretučen 41-godišnjak

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo u naselju 2.jpg

Nakon napada ozlijeđeni 41-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je u događaju teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju

Jučer, 10. rujna oko 1:30 sati u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, u trenutku kada se 41-godišnjak vraćao kući susreo se s nekoliko nepoznatih muškaraca. U trenutku kada je prelazio cestu spomenuti muškarci krenuli su za  njim te ga sustigli i potom izudarali ruka i nogama po glavi i tijelu. U trenutku kada je oštećeni pokušao nazvati policiju jedan od napadača oduzeo mu je mobitel te se s ostalim napadačima udaljio s mjesta događaja.

Nakon napada 41-godišnjak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je u događaju teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela teška tjelesna ozljeda.

Kriminalistička istraživanja se nastavljanju kako bi se utvrdile sve okolnosti opisanog kaznenog djela te otkrili počinitelji.

Otkriven počinitelj krađe rabljenih automobilskih dijelova

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/20200521_093542.jpg

Osumnjičeni je u Pribislavcu, iz dvorišta obiteljske kuće ukrao razne rabljene automobilske dijelove u vrijednosti oko 1.000 eura

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo krađe.

Početkom lipnja ove godine u Pribislavcu, iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici dr. Ante Starčevića, ukrao je desetak rabljenih automobilskih felgi s gumama, 50-tak rabljenih automobilskih hladnjaka te razne rabljene dijelove motora. Ukupnu materijalnu štetu 48-godišnji vlasnik procijenio je na oko 1.000 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki policajci pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili vlasniku.

Protiv osumnjičenog 30-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Maloljetni dvojac osumnjičen za drsku krađu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Prema osumnjičenim maloljetnicima zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe (drska krađa), podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem na dvojicom maloljetnika, obojica s područja Međimurske županije, utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo teške krađe (drska krađa).

Naime, sumnja se kako su u četvrtak, 31. kolovoza nešto prije 8 sati na ulici u Držimurcu, na biciklima sustigli 73-godišnjakinju koja je također upravljala biciklom. U tom trenutku jedan od osumnjičenih mladića iz ruke joj je istrgnuo plastičnu vrećicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem i osobnim  dokumentima. Nakon toga mladići su pobjegli s mjesta događaja. U događaju 73-godišnjakinja nije ozlijeđena, dok je materijalnu štetu procijenila na nekoliko desetaka eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja preloški policajci pronašli su ukradeni novčanik s dokumentima te ga vratili vlasnici.

Prema osumnjičenim maloljetnicima zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe (drska krađa), podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa u pokušaju

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa u pokušaju. Izdvajamo krađu iz osobnog automobila u Pribislavcu.

U noći s četvrtka na petak (7./8. rujna) u Pribislavcu, nepoznati počinitelj iz otključanog osobnog automobila, parkiranog u Ulici dr. Vinka Žganca, ukrao je novac i raznu dokumentaciju, vlasništvo trgovačkog društva iz Splita. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je šest  prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je šest  prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima (jedan sudionik lakše ozlijeđen, dok će se za drugog sudionika ozljede naknadno okvalificirati) te četiri nesreće  s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
– vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,
– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača. Najveća koncentracija od 1,84 g/kg utvrđena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je skrivio prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

U subotu, 9. rujna oko 18:30 sati kolnikom županijske ceste u smjeru Orehovice, spomenuti 34-godišnjak upravljao je osobnim automobilom, varaždinskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita. Prilikom vožnje nije držao potreban razmak kada se kreće iza drugog vozila zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio teretnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 70-godišnjak.

Alkoholizirani vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 34-godišnji vozač sankcioniran je izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 2.830 eura.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja