Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane vikenda od 1. do 3. prosinca 2023.

U Savskoj Vesi provedena preventivna akcija „Djeca u prometu“

Promidžbeni materijal (kišne kabanice, kape, reflektirajuće trakice) koji je djeci podijeljen nakon edukacije pribavljen je sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca

U nedjelju, 3. prosinca 2023. godine u Savskoj Vesi, kod vatrogasnog doma u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Savska Ves, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su preventivnu akciju „Djeca u prometu“.

Vozilom Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljen je informativni punkt, kojom prilikom su provođene preventivne aktivnosti edukacijom najmlađih sudionika u prometu – djece  te su im na zanimljiv i njima prihvatljiv način objašnjena prometna pravila, pravilno ponašanje i opasnosti u prometu (pravilno kretanja prometnicama, korištenje zaštitne kacige, reflektirajućeg prsluka ili neke druge reflektirajuće materije, korištenje auto sjedalice i sigurnosnog pojasa u vozilima) kako bi sigurnost djece u cestovnom prometu bila još veća te kako bi se broj stradale djece što više smanjio.

Promidžbeni materijal (kišne kabanice, kape, reflektirajuće trakice) koji je djeci podijeljen nakon edukacije pribavljen je sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca.Slika /2023/Savska Ves Djeca u prometu 03122023/9.jpg

Mladić skrivio prometnu nesreću

Slika /2023/PN Žiškovec 02122023.JPG

Vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno

U subotu, 2. prosinca 2023. godine oko 6 sati i 40 minuta na cesti između Žiškovca i Vratišinca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 21-godišnji vozač s područja grada Mursko Središće upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka tako da brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar) i vidljivosti (noć), odnosno da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju je, u konkretnim uvjetima mogao predvidjeti.

Zbog toga je izlaskom iz zavoja, u zanošenju vozilom sišao izvan kolnika na zemljanu površinu, gdje je došlo do višestrukog prevrtanja vozila nakon čega se zaustavio na lijevom bočnom dijelu.

Vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

Mladić će biti prekršajno sankcioniran.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu iznad grada 3.JPG

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena

Tijekom proteklog vikenda nas međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno tri prometne nesreće s materijalnom štetom o kojih se u jednoj prometnoj nesreći čeka kvalifikacija ozljeda za jednu osobu.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina, 1 prometna nesreća,
– nepropisno, okretanje, skretanje i vožnja unatrag, 1 prometna nesreća,
– ostali uzroci, 1 prometna nesreća

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

Brzim djelovanjem policijski službenici uhvatili kradljivce iz obiteljskih kuća u Maloj Subotici i Prelogu

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri krađe te jedna teška krađa.

Izdvajamo:

Provala u poslovnu zgradu u Pušćinama

U noći s petka na subotu, 2. na 3. prosinca 2023. godine u Pušćinama, Zeleni put, nepoznati počinitelj provalio je u poslovnu zgradu, odakle je ukrao novac.

Provalom je oštećeno nekoliko vlasnika, dok će se materijalna šteta utvrditi naknadno.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Brzim djelovanjem policijski službenici uhvatili kradljivce iz obiteljskih kuća u Maloj Subotici i Prelogu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 39 i 19-godišnjaci s  područja općine Mala Subotica, počinili krađu u pokušaju.

Sumnja, se da su u petak 1. prosinca 2023. godine oko 9 sati u Maloj Subotici, Ulici Benkovec te dvije osobe kroz otključana ulazna vrata ušli u kuću te su na katu kuće ušli u  dvije spavaće sobe i ispreturali stvari gdje su zatečeni po vlasnici, nakon čega su pobjegli, kojom prilikom ništa nisu otuđili.

Nedugo potom uhvatili su ih policijski službenici Policijske postaje Čakovec te nad njima proveli kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave.

Nadalje je dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 46-godišnjak s područja grada Varaždina i 19-godišnjak s  područja općine Mala Subotica, počinili krađu.

Tako su u petak 1. prosinca 2023. godine oko 11 sati u Prelogu, Ludbreškoj ulici te dvije osobe kroz otključana ulazna vrata ušli u kuću, gdje su u hodniku iz novčanika koji se nalazio u torbici na vješalici ukrali sav novac u iznosu od 30,00 eura.

Kradljivce su kroz sat vremena uhvatili policijski službenici Policijske postaje Prelog te su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetniku.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja