Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za srijedu, 17. siječnja 2024. godine

Pokušaj razbojništva u Čakovcu

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/2.jpg

U događaju oštećeni 18-godišnjak nije zadobio vidljive tjelesne ozljede, dok je ponuđenu liječničku pomoć odbio

Jučer, 17. siječnja oko 19:30 sati u čakovečkom Perivoju Zrinskih, nekoliko nepoznatih počinitelja uporabom tjelesne snage pokušalo je počiniti razbojništvo nad 18-godišnjakom.

U trenutku kada se oštećeni pješice kretao parkom u smjeru Vukovarske ulice, počinitelji su mu prišli te ga zatražili novac. Nakon što im je odgovorio da ga nema, fizički su nasrnuli na njega te mu pokušali ukrasti ruksak koji je nosio na leđima, ali u tome nisu uspjeli te su pobjegli s mjesta događaja.

U događaju oštećeni nije zadobio vidljive tjelesne ozljede, dok je ponuđenu liječničku pomoć odbio.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva u pokušaju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija intenzivno traga za počiniteljima.

Pritvorena specijalizirana provalnička skupina

Prilikom pretraga obiteljskih kuća i drugih pripadajućih objekata kojima se koriste osumnjičenici, policijski službenici su pronašli i oduzeli razni provalnički alat, plastični pištolj te dva etuija s  lažnim policijskim značkama

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 44-godišnjak, 42-godišnjak i 27-godišnjak, svi s područja grada Murskog Središća te 67-godišnjak s područja grada Zagreba, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako su krajem prosinca prošle godine u Svetom Urbanu, provalili u obiteljsku kuću, vlasništvo 58-godišnjaka, odakle su ukrali stolno i prijenosno računalo, prijenosni hard disk te razni nakit. Vlasnik je ukupnu materijalnu štetu procijenio na oko 5.000 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su obiteljske kuće i drugi pripadajući objekti kojima se koriste osumnjičenici. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli razni provalnički alat, plastični pištolj te dva etuija s  lažnim policijskim značkama.

Protiv osumnjičene četvorke zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja