Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za srijedu, 8. studenoga 2023. godine

Otkriveni počinitelji krađe nadzornih kamera na ilegalnom odlagalištu otpada u Selnici

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/20200521_093542.jpg

Zbog počinjenja kaznenog djela krađe prema mlađem maloljetniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, dok će se prema djeci podnijeti opće posebno izvješće

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su mlađi maloljetnik i tri djeteta, počinili kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako su krajem travnja ove godine u Selnici, dijelu naselja zvanom “Novo Selo”, ukrali dvije bežične kamere, vlasništvo Općine Selnica, a koje su bile postavljene s ciljem prikupljanja podataka o ilegalnom odlaganju otpada. Materijalna šteta procijenjena je na 1283,75 eura.

Zbog počinjenja kaznenog djela krađe prema mlađem maloljetniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, dok će se prema djeci podnijeti opće posebno izvješće pošto se kazneno zakonodavstvo ne primjenjuje prema djetetu koje u vrijeme počinjenja djela nije navršilo 14 godina.

Rumunjska državljanka prosjačila u Čakovcu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Grb MUP jakna.jpg

Upozoravamo građane da se u posljednjih nekoliko dana na području Čakovca i Preloga pojavljuju osobe koje prikupljaju donacije za razne udruge osoba s invaliditetom te pritom predočuju lažne iskaznice

Jučer, 8. studenoga nešto prije 10 sati u krugu Županijske bolnice u Čakovcu, 39-godišnja rumunjska državljanka od prolaznika tražila je novčanu milostinju. Pritom je lažno navodila kako prikuplja donacije za “Nacionalnu udrugu za gluhe i tjelesno potlačene ljude i za siromašnu djecu”. Policijski službenici od rumunjske državljanke oduzeli su protupravno prikupljeni novac.

Zbog prosjačenja te time počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, okrivljena je kažnjena novčanom kaznom te joj izrečena mjere opreza zabrane posjećivanja područja grada Čakovca.

Upozoravamo građane da se u posljednjih nekoliko dana na području Čakovca i Preloga pojavljuju osobe koje prikupljaju donacije za razne udruge osoba s invaliditetom te pritom predočuju lažne iskaznice.

Naglašavamo, kako su lažna prikupljanja donacija izvrstan paravan za činjenje kaznenih djela protiv imovine. Tako je na području Čakovca početkom rujna ove godine nepoznati mlađi muškarac prišao 21-godišnjakinji, predstavljajući se kao gluha osoba te pritom tražeći novčanu donaciju. Nakon što mu je oštećena predala manji novčani iznos, iskoristio je prigodu te joj iz novčanika ukrao nekoliko stotina eura. Također, slični slučajevi prikupljanja lažnih donacija i pritom činjenja kaznenih djela, evidentirani su i na području grada Varaždina te okolnim županijama.

Vozač automobila pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću pa se udaljio s mjesta događaja

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 47-godišnji vozač bit će novčano kažnjen

Jučer, 8. studenoga oko 22 sata u Čakovcu, Ulici Lavoslava Ružičke, 47-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kojom prilikom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je sišao izvan kolnika na obližnje parkiralište, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u stražnji dio parkiranog osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Nakon prometne nesreće vozač se udaljio s mjesta događaja.

Brzom reakcijom policijskih službenika Postaje prometne policije Čakovec u Ulici Ruđera Boškovića pronađen je odbjegli vozač. Alkotestiranjem je utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,06 g/kg. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 47-godišnji vozač bit će novčano kažnjen.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja