Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za utorak, 12. rujna 2023. godine

Maloljetnik osumnjičen za krađu ruksaka i bicikla

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/2.jpg

Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki policajci pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasnici

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je stariji maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je početkom srpnja ove godine u Pretetincu, iz nezaključanog osobnog automobila, parkiranog u neograđenom dvorištu obiteljske kuće, ukrao ruksak u kojem su se nalazile razne osobne stvari te novčanik s osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Ujedno, osumnjičeni je iz dvorišta ukrao bicikl. Ukupnu materijalnu štetu 27-godišnja vlasnica procijenila je na oko 900 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki policajci pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasnici.

Prema osumnjičenom starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Preloški kontakt policajci održali edukativna predavanja za učenike Osnovne škole Hodošan

Za prvašiće održana su predavanja o sigurnom sudjelovanju u cestovnom prometu, dok je za učenike sedmih i osmih razreda održano predavanje na temu vršnjačkog nasilja

Osnovna škola Hodošan prošlog ponedjeljka (11. rujna) u prijepodnevnim satima prigodnim sportskim aktivnostima obilježila je Olimpijski sportski dan. Učenici viših razreda  (od 5. do 8. razreda) u pratnji svojih nastavnika, biciklima su posjetili izletište “Zelengaj” u Goričanu, dok su učenici nižih razreda (od 1. do 4.) sudjelovali na edukativnim predavanjima koje su na prostoru Zaštitarsko-ekološke udruge Prode u Hodošanu, održali članovi istoimene Udruge, a na temu zaštite i očuvanja prirode te načinima razvrstavanja otpada.

Na poziv Osnovne škole Hodošan i Zaštitarsko-ekološke udruge Prode, kontakt policajci iz Policijske postaje Prelog, za učenike prvih razreda održali su predavanje o sigurnom kretanju u cestovnom prometu u okviru nacionalne preventivno akcije “Poštujte naše znakove”. Na završetku predavanja učenicima prvih razreda podijeljeni su promidžbeni materijali Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske te reflektirajući ruksaci osigurani sredstvima Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Ujedno, za učenike sedmih i osmih razreda održali su predavanje na temu vršnjačkog nasilja, kojom prilikom su informirani o neprihvatljivim oblicima ponašanja, štetnostima konzumacije alkohola i droga, odredbama Obiteljskog zakona o ograničenju kretanja na javnom mjestu osobama mlađim od 16 godina, poremećajima u ponašanju djece i maloljetnika, nasilju među djecom te su pritom informirani kome se mogu obratiti za pomoć te kako rješavati probleme vršnjačkog nasilja. Također, učenici su upoznati s načinima sigurnog sudjelovanja biciklima u prometu, uz osvrt na zakonske odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja