Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za utorak, 9. siječnja 2024. godine

Devetnaestogodišnji “mladi vozač” izazvao prometnu nesreću u kojoj su teško ozlijeđena tri sudionika

Slika /2023/PN Čakovec 30122023.JPG

Vozilom hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezeni su 48-godišnjakinja, 18-godišnjak i maloljetnica, gdje je utvrđeno da su u prometnoj nesreći teško ozlijeđeni

Zaprimljenim prijavama ozljeda Županijske bolnice Čakovec te dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 19-godišnjak sa šireg područja grada Preloga, počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

U subotu, 30. prosinca 2023. godine oko 4:40 sati u Čakovcu osumnjičeni je upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Ulicom Elemera Vajde te je dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja (ravno), a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Uslijed opisane situacije u središnji bočni dio njegovog automobila, prednjim dijelom udario je osobni automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Zagrebačkom ulicom upravljala 48-godišnja vozačica. Uslijed siline udara došlo je do zanošenja oba vozila te je automobil kojim je upravljao osumnjičeni, u rotaciji izletio izvan kolnika, gdje je najprije udario u prometni znak, a potom i u betonsku ogradu obiteljske kuće.

Ozlijeđena 48-godišnja vozačica te dvoje putnika (18-godišnjak i maloljetnica) iz osobnog automobila kojim je upravljao osumnjičeni, vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako su u prometnoj nesreći teško ozlijeđeni.

Protiv osumnjičenog 19-godišnjeg “mladog vozača” zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski kapelan blagoslovio zaposlenike i službene prostorije Policijske uprave međimurske

Kapelan je svima poželio svako dobro u 2024. godini uz želje dobrog zdravlja, mira, blagostanja i poslovnog uspjeha

Danas, 10. siječnja 2024. godine u jutarnjim satima, vlč. Vjekoslav Vidaček kapelan policijske kapelanije Sveti Franjo Asiški za područje Policijske uprave međimurske, već tradicionalno je blagoslovio sve zaposlenike, kao i službene prostorije.

U prigodnoj molitvi i obraćanju kapelan je svima poželio svako dobro u 2024. godini te poželio obilje zdravlja, mira, blagostanja i poslovnog uspjeha. Prisutni su potom mogli preuzeti darovane kalendare Vojnog ordinarijata za 2024. godinu.

Uz djelatnike blagoslovu je prisustvovao Danijel Mikulić zamjenik načelnika Policijske uprave međimurske sa suradnicima, koji je također svim djelatnicima poželio sretnu i nadasve uspješnu 2024. godinu. Istaknuo je kako smo u protekloj godini uspješno odradili sve zadaće te su pred nama novi izazovi na koje smo spremni i na koje ćemo profesionalno te predano odgovoriti.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja