Međimurje Press
Policija

Informacije Policijske uprave međimurske za ponedjeljak, 5. lipnja 2023. godine

Osumnjičen (33) za pokušaj ubojstva

Osumnjičeni je uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

žDovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 33-godišnjakom sa šireg područja općine Mala Subotica, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Naime, u nedjelju, 4. lipnja ove godine oko 4:30 sati na ulici u Piškorovcu, osumnjičeni se najprije posvađao s 30-godišnjakom, a potom su se i fizički sukobili. Tijekom sukoba osumnjičeni mu je nožem zadao ubodnu ranu na vratu te rezne rane na vratu i glavi.

Liječničkim pregledom u Županijskoj bolnici Čakovec utvrđeno je kako je 30-godišnjak u sukobu teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju, dok je osumnjičeni lakše ozlijeđen.

Protiv osumnjičenog 33-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Zbog prometne nesreće na nekoliko sati djelomično zatvoren kružni tok kod Nedelišća

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Uslijed tehničke neispravnosti teretnog automobila došlo je do prevrtanja priključnog vozila te pada betonskih blokova na kolnik

Jučer, 5. lipnja oko 11:30 sati u raskrižju s kružnim tokom prometa nedaleko Nedelišća, 42-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom, na kojem se prevozio vangabaritni teret (tri betonska bloka). Upravljajući opisanim skupom vozila, krapinskih registarskih oznaka, kolnikom kružnog toka prometa u smjeru južne obilaznice grada Čakovca, zbog tehničke neispravnosti teretnog automobila došlo do pucanja vijaka koji spajaju nosač sedla sa šasijom teretnog automobila, uslijed čega je došlo do prevrtanja priključnog vozila te pada betonskih blokova na kolnik.

Zbog obavljanja očevida i uklanjanja vozila te betonskih blokova, dionica državne ceste D-3 u smjeru južne obilaznice grada Čakovca, bila je zatvorena za odvijanje prometa od 11:30 do 17:45 sati.

Vozač je zbog počinjanja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama novčano sankcioniran.

Mališani Dječjeg vrtića “Smješko” posjetili Policijsku upravu međimursku

 

  • Slika /2023/DJEČJI VRTIĆ SMJEŠKO/IMG_20230605_092114.jpg
  • Četrdesetak mališana Dječjeg vrtića Smješko iz Svetog Martina na Muri, jučerašnjeg (5. lipnja) kišnog prijepodneva posjetili su Policijsku upravu međimursku.

    Djeci u obilasku Policijske uprave domaćin je bio policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec, Ivica Štampar.

    Na početku posjeta upoznali su se izradom raznih osobnih dokumenata, a odmah potom u prostorijama Postaje prometne policije Čakovec predstavljene su im svakodnevne aktivnosti prometnih policajaca.

    U sportskoj dvorani uživali su u raznim igricama koje je za njih osmislio dugogodišnji instruktor zadužen za tjelesnu pripremu međimurskih policajaca, Miljenko Krušelj.

    Pri samom kraju posjeta mališani su razgledali policijska vozila (automobile, motocikle, čamce i dr.), isprobali raznu opremu interventne policije te se nakratko družili s Lokom, belgijskom ovčarkom koja pronalazi sakrivenu drogu.

Prošlog vikenda provedena akcija “Četiri ubojice u prometu”

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8537.JPG

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno devet prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

U noći sa subote na nedjelju (3./4. lipnja 2023.) od 23 do 5 sati na području Policijske uprave međimurske provedena je akcija “Četiri ubojice u prometu”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno devet prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– četiri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
od 0 g/kg do 0,5 g/kg – jedan prekršaj
od 1 do 1,5 g/kg – dva prekršaj,
iznad 1,5 g/kg – jedan prekršaj
– prekršaj odbijanja alkotestiranja,
– dva prekršaja upravljanja motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje,
– prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa te
– jedan ostali prekršaj.

Najveća koncentracija alkohola od 1,52 g/kg utvrđena je u nedjelju, 4. lipnja 5 minuta nakon ponoći u Trnovcu, kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja