Međimurje Press
Policija

Informacije PU međimurske za dane proteklog vikenda od 9. do 11. veljače 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirano je pet prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima (jedan osoba je lakše ozlijeđena, dok će se ozljede za dvije osobe naknadno okvalificirati) te dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća
– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća u dane proteklog vikenda utvrđena je kod tri vozača. Najveća koncentracija od 2,81 g/kg utvrđena kod 61-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je u petak, 9. veljače oko 20 sati u Strahonincu skrivio prometnu nesreću.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Evidentirane su dvije krađe, dok teške krađe nisu evidentirane

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe, dok teške krađe nisu evidentirane. Izdvajamo krađu iz trgovine u Čakovcu.

U subotu, 10. veljače oko 16 sati u Čakovcu, nepoznati počinitelj iz trgovine u sklopu trgovačkog centra u Ulici 34. inženjerijske bojne, ukrao je električnu četkicu za zube. Materijalna šteta prema dostavljenom odštetnom zahtjevu oštećenog poduzeća iz Zagreba, procijenjena je na 160 eura.

Brzom reakcijom čakovečkih detektiva počinitelj krađe je pronađen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 38-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo krađe te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Maloljetnik kod kuće držao automatsku pušku

Slika /2024/Kalašnjikov PPČK 26012024.jpg

Prema osumnjičenom maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je maloljetnik počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, krajem siječnja ove godine, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljske kuće u Strahonincu koje koristi osumnjičeni. Tijekom pretrage čakovečki policajci pronašli su automatsku pušku (Zastava M-70), kalibra 7,62 mm, s pripadajućim spremnikom i 20-ak komada streljiva. Puška je oduzeta i pohranjena u skladištu oružja i streljiva Policijske uprave međimurske.

Prema osumnjičenom maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvije dragovoljne predaje pištolja, ručnih bombi i streljiva u Čakovcu i Murskom Središću

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Bomba M75.jpg

Nacionalna preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija” omogućava građanima dragovoljnu predaju oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava koja nije vremenski ograničena

U petak, 9. veljače oko podneva u zgradi sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu, 62-godišnjakinja dragovoljno je predala pištolj kalibra 7,65 mm te 50-ak komada streljiva raznih kalibara.

Ujedno, u subotu, 10. veljače u prijepodnevnim satima u Policijskoj postaji Mursko Središće, građanin koji je želio ostati anoniman, dragovoljno je predao pištolj kalibra 7,62 mm, 100-tinjak komada puščanog i pištoljskog streljiva raznih kalibara te dvije ručne bombe (M-75).

Pištolji su pohranjeni u skladištu oružja Policijske uprave međimurske, dok su streljivo i bombe preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Podsjećamo sve naše građane na nacionalnu preventivnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju oružja, streljiva, eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija.

Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva.

Napominjemo, kako dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena.

U Strahonincu i Čakovcu vozači automobila pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg skrivili prometne nesreće

  • Slika /2024/PN Čakovec nadvožnjak Kalnička 10022024.JPG
  • Slika Prometna nesreća Strahoninec

U prometnim nesrećama ozlijeđeni sudionici vozilima hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati

Prometna nesreća u Strahonincu

U petak, 9. veljače nešto prije 20 sati u Strahonincu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 61-godišnji vozač automobila.

Spomenuti vozač pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,81 g/kg, upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Kalničkom ulicom te je na ravnom dijelu ceste u potpunosti automobilom sišao izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u betonski stup niskonaponske mreže.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni vozač prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Prometna nesreća kod nadvožnjaka u Čakovcu

U subotu, 10. veljače oko 20:30 sati u Čakovcu na raskrižju Zagrebačke i Kalničke ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 45-godišnja vozačica.

Pedesetšestogodišnji vozač pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,99 g/kg upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Zagrebačkom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Kalničkom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, u zanošenju je ušao u raskrižje, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom. Uslijed opisane situacije prednjim dijelom vozila udario je u prednji bočni dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je Kalničkom ulicom upravljala 45-godišnja vozačica

Ozlijeđena vozačica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost 56-godišnjeg vozača osobnog automobila).

Vozač koji je pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću, uhićen je i priveden u policijsku postaju te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola.

Zbog obavljanja očevida od 20:50 sati do 21:50 sati promet nadvožnjakom u Kalničkoj ulici bio je zatvoren za sav promet koji se odvijao okolnim ulicama.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja