Međimurje Press
Policija

Informacije Pu međimurske za protekli vikend

Osumnjičena (48) za krađu novca iz kuće u Čakovcu

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 12.JPG

Na temelju dosadašnjih iskustava i poznajući stil i navike kradljivaca, savjetujemo građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela te stoga donosimo nekoliko savjeta

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 48-godišnjakinja s područja općine Pribislavec, počinila kazneno djelo krađe.

Sumnja se kako je krajem kolovoza prošle godine u Čakovcu, iz otključane obiteljske kuće u Ulici Ruđera Boškovića, vlasništvo 91-godišnjakinje, ukrala 500 eura u raznim apoenima.

Protiv osumnjičene zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEKOLIKO SAVJETA ZA NAŠE STARIJE GRAĐANE

  • Uvijek zaključavajte ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Ako idete nakratko iz stana u posjetu susjedu, prijatelju ili porodici, ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer lopovi vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i u kratkom vremenu odnose novac, zlatni nakit ili vrjedniju tehničku robu.
  • Ne držite novac i dragocjenosti u posudama na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i slično. Lopovi dobro znaju da ondje treba tražiti.
  • Ključ od stana, kuće ne ostavljajte ispod otirača, tegli za cvijeće i sličnim mjestima.
  • Ne puštajte u dom nepoznate osobe one koje vas trebaju vratit će se poslije kada osigurate nazočnost osobe od povjerenja.
  • Ne nasjedajte na ljubaznost nepoznate osobe pred vratima – trudnoća – slabost – invaliditet.
  • Ništa ne potpisujte prije nego se posavjetujete s osobom od povjerenja – članovima kućanstva.
  • Ne dijelite osobne podatke putem društvenih mreža ili putem telefona – ime i prezime – broj osobne iskaznice – broj kartice tekućeg računa – količinu novca kojim raspolažete.

Četvorka osumnjičena za krađu drva

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo kod šumarka.JPG

Osumnjičene su na mjestu počinjenja kaznenog djela zatekli preloški policajci i nadležni šumar

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 40-godišnjak, 20-godišnjak, 21-godišnjakinja te 21-godišnjak, svi s područja općine Domašinec, počinili kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako su u utorak, 26. prosinca prošle godine u prijepodnevnim satima u šumskom predjelu, nedaleko Turčišća, motornom pilom posjekli te potom izrezali na manje komade sedam stabala hrasta lužnjaka, graba, jasena, javora i crne johe. Ukupnu materijalnu štetu nadležna šumarija procijenila je na oko 500 eura. Osumnjičene su na mjestu počinjenja kaznenog djela zatekli preloški policajci i nadležni šumar.

Protiv osumnjičene četvorke zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim sudionicima

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom te dvije prometne nesreće s ozlijeđenim sudionicima. Težina njihovih ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja medicinske dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće
– ostali uzroci, dvije prometne nesreće

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 1,10 g/kg. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, a koja se dogodila petak, 12. siječnja oko 17 sati u Čakovcu, na raskrižju Istarske ulice i Ulice bana Josipa Jelačića.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja