Međimurje Press
Policija

Izbor policijskih vijesti za ponedjeljak, 4. prosinca 2023. godine

Hrabrom i odvažnom reakcijom spasili život

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Grb MUP jakna.jpg

Velika pohvala trojici mladića koji su humanim činom spašavanja pomogli unesrećenom muškarcu

U nedjelju, 3. prosinca oko 8 sati na šljunčari nedaleko Domašinca, dvojica maloljetnika prilikom ribolova u vodi nedaleko obale uočili su muškarca koji se nije micao, odnosno nije pokazivao znakove života.

Mladići ni i u jednom trenutku nisu dvojili te su odvažnom i hrabrom reakcijom izvukli muškarca iz hladne vode, a odmah potom mobitelom o događaju izvijestili hitnu pomoć i policiju. Mladićima je u pomoć priskočio i 28-godišnjak koji je započeo s oživljavanjem unesrećenog.

Ubrzo nakon upućenog poziva na mjesto događaja stigao je tim hitne medicinske pomoći te su preuzeli daljnju medicinsku skrb i unesrećenog prevezli u Županijsku bolnicu Čakovec.

Naknadno je utvrđen identitet starijeg muškarca, a liječničkim pregledom nisu utvrđene ozljede koje bi upućivale na nasilan događaj povezan s počinjenjem kaznenog djela, no zbog pothlađenosti i komatoznog stanja zadržan je na daljnjem liječenju.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti opisanog događaja kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Preventivna akcija “Ruksak podrške” u Štrigovi

Tijekom akcije policijske službenice i učenici škole (učenici šestog, sedmog i osmog razreda) građane su putem poruka izrađenih na temu ovisnosti usmjeravali na pozitivno ponašanje

U ponedjeljak, 4. prosinca 2023. godine u Štrigovi, policijske službenice Policijske postaje Mursko Središće, Marija Nemec i Adela Mesarić Baranašić, uspostavile su informativni punkt u suradnji s Osnovnom školom Štrigova na temu “Ruksak podrške”.

Aktivnosti su se provodile vezano uz Mjesec borbe protiv ovisnosti korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije. Tijekom akcije policijske službenice i učenici škole (učenici šestog, sedmog i osmog razreda) građane su putem poruka izrađenih na temu ovisnosti usmjeravali na pozitivno ponašanje.

Cilj preventivne akcije je senzibilizacija cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika ovisnosti, osobito droge i alkohola. Time se nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješnu suprotstavljanje  ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja