Međimurje Press
Policija

Izvješća Pu međimurske za dane proteklog vikenda od 24. do 26. ožujka 2023. godine

Osumnjičeni 47-godišnjak neovlašteno posjedovao kokain i ecstasy

Prilikom pregleda policijski službenici kod 47-godišnjaka pronašli su 151 tabletu droge ecstasy, ukupne mase 86,5 grama te drogu kokain, ukupne mase 1,6 grama


Jučer, 26. ožujka 2023. godine u 13:50 sati u Svetom Križu, prilikom nadzora cestovnog prometa, policijski službenici zaustavili su 36-godišnjaka koji je upravljao VW Golfom, čakovečkih registarskih oznaka, dok se u automobilu nalazilo troje putnika.

Prilikom pregleda policijski službenici kod 47-godišnjeg putnika pronašli su PVC vrećicu u kojoj se nalazila 151 tableta droge ecstasy (MDMA), ukupne mase 86,5 grama. Nakon toga na poziv policijskih službenika dragovoljno je predao PVC smotuljak ispunjen drogom kokain, ukupne mase 1,6 grama.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 47-godišnjak je uhićen te priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkih istraživanjem utvrđeno je kako je 47-godišnjak s područja općine Belica, počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Ujedno, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Vozač Mercedesa (45) osumnjičen za krivotvorenje isprava

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Osumnjičeni je u namjeri lažnog prikazivanja registriranosti vozila, montirao nepripadajuće registarske pločice na Mercedes Vito

U subotu, 25. ožujka u 14:10 sati u Turčišću, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su 45-godišnjeg slovenskog državljanina, koji je upravljao Mercedes Vitom, slovenskih nacionalnih registarskih oznaka.

Provjerom ljubljanskih registarskih oznaka utvrđeno je kako ne pripadaju tom vozilu, već Mercedesu Coupe. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 45-godišnji slovenski državljanin u petak, 25. ožujka oko 13:30 sati u Domašincu, u namjeri lažnog prikazivanja registriranosti vozila, montirao nepripadajuće registarske pločice na Mercedes Vito, s kojim je kasnije sudjelovao u cestovnom prometu.

Protiv 45-godišnjeg slovenskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprava, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 45-godišnjak je prekršajno sankcioniran.

Tijekom akcije “Četiri ubojice u prometu” utvrđena 23 prekršaja iz ZSPC-a

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8525.JPG

Najviše prekršaja, njih 14 utvrđeno je zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa

Proteklog petka, 24. ožujka 2023. godine od 16 do 24 sata na području Policijske uprave međimurske provedena je akcija “Četiri ubojice u prometu”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 23 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– jedan prekršaj upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
– od 0 do 0,5 g/kg – jedan prekršaj,
– jedan prekršaj odbijanja ispitivanja,
– tri prekršaja nepropisne brzine kretanja u naselju od 10-20 km/h,
– dva prekršaja nepropisne brzine kretanja izvan naselja od 10-30 km/h,
– 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te
– dva prekršaja uporabe svjetala u prometu.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na cesti 1.jpg

Evidentirane su četiri prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (dva sudionika lakše ozlijeđena) i dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda nije utvrđena.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo u naselju 2.jpg

Evidentirane su dvije teške krađe te jedna krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe te jedna krađa. Izdvajamo provalu u vikendicu nedaleko Palinovca.

Između 20. i 23. ožujka u poljskom predjelu zvanom “Štuk”, nedaleko Palinovca, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, odakle je ukrao razno posuđe i ribolovnu opremu. Ujedno, iz ribnjaka smještenog u dvorištu vikendice, izlovio je zasad neutvrđenu količinu ribe. Materijalna šteta prema izjavi 63-godišnjeg vlasnika procijenjena je na nekoliko stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja