Međimurje Press
Policija

Nakon verbalne prepirke 21-godišnjak i 31-godišnjak pretukli 72-godišnjaka

Nakon verbalne prepirke 21-godišnjak i 31-godišnjak pretukli 72-godišnjaka

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 72-godišnjak prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u događaju teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako su 31-godišnjak i 21-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Sumnja se kako su u subotu, 8. srpnja nešto prije 20 sati u Kuršancu, na parkiralištu ispred trgovine mješovitom robom u Glavnoj ulici, nakon verbalne prepirke rukama i nogama po glavi i tijelu izudarali 72-godišnjaka te mu pritom nanijeli teške ozljede.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 72-godišnjak prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u događaju teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

Protiv dvojice osumnjičenika zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zbog prijetnji smrću djelatnicama zavoda za socijalni rad pritvorena 30-godišnjakinja

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Tijekom prijetnji osumnjičena u ruci držala nož kojim je prijeteći mahala prema djelatnicama

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca, počinila kazneno djelo prijetnje.

Naime, sumnja se kako je u utorak, 11. srpnja ove godine oko 9 sati u Kuršancu, Varaždinskoj ulici, izrekla ozbiljne prijetnje smrću djelatnicama nadležnog zavoda za socijalni rad, a koje su u tom trenutku obavljale poslove iz svoje nadležnosti. Tijekom prijetnji osumnjičena je u ruci držala nož kojim je prijeteći mahala prema djelatnicama.

Protiv osumnjičene zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom te je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Čakovečki policajci otkrili počinitelja tri provale u Maloj Subotici i Palovcu

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu iznad grada 3.JPG

Protiv osumnjičenog 18-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela teških krađa, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinio tri kaznena djela teških krađa.

Sumnja se kako je u noći s nedjelje na ponedjeljak (9./10. srpnja 2023.) u Maloj Subotici, provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Alojzija Stepinca, odakle je ukrao razne cigarete i energetska pića. Materijalnu štetu oštećeno trgovačko društvo iz Male Subotice, procijenilo je na oko 200 eura.

Iste noći osumnjičeni je u Palovcu, Glavnoj ulici, provalio u ugostiteljski objekt, vlasništvo trgovačkog društva iz Čakovca, odakle je ukrao novac. Materijalna šteta procijenjena je na oko 170 eura.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je 18-godišnjak spomenute noći u Maloj Subotici, Gospodarskoj ulici, na prostoru samoposlužne autopraonice, vlasništvo trgovačkog društva iz Palovca, upotrebom podesnog alata nasilno otvorio dvoja zaključana vrata na aparatima za kovanice iz kojih potom nije ništa ukrao, pošto su aparati bili prazni.

Protiv osumnjičenog mladića zbog počinjenja opisanih kaznenih djela teških krađa, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom petka pojačani nadzor vozača mopeda i motocikla

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/prometna policija motorist.jpg

Osnovni cilj najavljene akcije je pojačanim nadzorom spomenute kategorije sudionika u cestovnom prometu, povećati njihovu sigurnost u cestovnom prometu

U suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom u petak, 14. srpnja od 15 do 21 sat provest će se akcija “Nadzor vozača mopeda i  motocikla”.

S obzirom na stradavanje vozača motocikla, kako na području Policijske uprave međimurske, tako i Republike Hrvatske, najavljena je akcija usmjerena na preveniranje stradavanja vozača mopeda i motocikla. Cilj akcije je pojačanim nadzorom spomenute kategorije sudionika u cestovnom prometu, povećati njihovu sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj obvezi korištenja homologiranih zaštitnih kaciga te poštivanje dopuštenih brzina kretanja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja