Međimurje Press
Policija

Policijski info

Četvrtak, 18. lipnja 2020. godine

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA – DOPUNA INFORMACIJE

Obavljen očevid na mjestu izbijanja požara

Kako smo jučer izvijestili u četvrtak, 18. lipnja 2020. godine oko jedan sat poslije ponoći u Kolodvorskoj ulici u Čakovcu, izbio je požar drvene barake. U trenutku izbijanja požara u baraci se nalazio 67-godišnjak, koji je pritom zadobio teške ozljede opasne po život. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

U požaru su u potpunosti izgorjele dvije drvene barake, dok je jedna djelomično nagorjela. Ujedno, djelomično je nagorjelo krovište na obližnjoj zidanoj garaži te su djelomično nagorjeli prozor i lamperija na susjednoj kući u Ulici Elemera Vajde.

Požar su ugasili pripadnici JVP-a i DVD-a Čakovec, dok se ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 35.000 kuna.

Provedenim očevidom kao mogući uzrok požara isključen je tehnički uzrok, dok se poduzeta ljudska radnja ne može isključiti.

O događaju izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,18 promila te se nije postupio po znaku policijskog službenika

Jučer, 18. lipnja 2020. godine u 12 sati i 40 minuta u Slakovcu, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su 40-godišnjeg vozača Opel Astre, koprivničkih registarskih oznaka, a koji neposredno prije nije postupio po znaku policijskog službenika da zaustavi automobil.

Nadzorom je utvrđeno kako je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola od 2,18 promila.

Obzirom da su osobite okolnosti upućivale na mogućnost da će vozač nastaviti sa činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi se o posebnim mjerama policije temeljem odredbi Prekršajnog zakona koje su neposredno usmjerene na sprečavanje počinitelja prekršaja pod utjecajem opojnih sredstva da nastavi sa činjenjem prekršaja.

Četrdesetgodišnji vozač zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta, sankcioniran je izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 23.000 kuna uz zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 18 mjeseci.  Ujedno, nakon pravomoćnosti odluka o ovim prekršajima vozaču će se u odgovarajuću evidenciju upisati 15 negativnih prekršajnih bodova.

INFORMACIJE

  1. Najava akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola/ili droga“

U subotu, 20. lipnja 2020. godine od 16 do 24 sata policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga”.

Akcija je usmjerena prvenstveno na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ujedno, tijekom akcije utvrđivat će se prekršaji upravljanja vozilom nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom. Također, policijsko postupanje bit će usmjereno na suzbijanje svakog grubog kršenja prometne discipline, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

2) Regulacija prometa tijekom noćne utrke „Čakovečki noćni cener“

Ove subote, 20. lipnja 2020. godine u Čakovcu održat će se utrka pod nazivom „Čakovečki noćni cener“. Petstotinjak trkača u utrci na 5 i 10 kilometara dočekat će najtoplije godišnje doba. Početak utrke predviđen je za 21 sat i 44 minuta kada kalendarski započinje ljeto.

Start utrke je u Zrinsko-frankopanskoj ulici, dok će trkači uči u cilj na Trgu Republike.

Tijekom trajanja utrke promet će regulirati redari, vatrogasci i policijski službenici te će se vozila i pješaci etapno propuštati. Molimo građane i sve sudionike u prometu za strpljenje i oprez zbog velikog broja sudionika te na pozorno praćenje svih uputa redara i drugog službenog osoblja.  

Ulice kojima će se odvijati utrka: Zrinsko-frankopanska ulica, Planinarski put, Športska ulica, Ulica Globetka, Ulica braće Graner, Neumannova ulica, Ulica dr. Ivana Novaka, Otokara Keršovanija, Trg Eugena Kvaternika, Ulica kralja Tomislava, Mihovljanska ulica, Ulica Ivana Gundulića, Ulica Stanka Vraza, Istarska ulica, Ulica Slavka Kolara, Ulica ZAVNOH-a, Ulica dr. Rudolfa Horvata, Ulica Marije Zidarić, Ulica Ivana Gorana Kovačića, Marofska ulica, Svetojelenska ulica, Ulica Franje Punčeca, Ulica Ivana pl. Zajca, Ulica Tome Masaryka, Trg Republike.

Zatvorene ulice

  • Tijekom utrke zatvara se Mihovljanska ulica iz smjera Novog Sela Rok, gdje će se vozila preusmjeravati u Športsku ulicu prema Mihovljanu. Promet iz smjera Pribislavca u Ulici bana Josipa Jelačića preusmjerit će se prema Sajmištu kroz Ulicu Aleksandra Schulteissa.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja