Međimurje Press
Policija

Preloški policajci posjetili mališane dječjeg vrtića “Kockavica”

Tijekom posjete djeci je prikazan pravilan način kretanja prometnicama te im je ukazano na potencijalne opasnosti koje im prijete na cesti, a sve s ciljem da se što bolje pripreme za sigurno sudjelovanje u prometu na novoj lokaciji vrtića

Jučer, 16. siječnja u prijepodnevnim satima preloški policajci posjetili su mališane Dječjeg vrtića “Kockavica” iz Svete Marije, koji je privremeno premješten na novu lokaciju u Donji Mihaljevec.

Na temelju višegodišnje suradnje, a na poziv ravnateljice vrtića Maje Jambrešić, održali su preventivne aktivnosti iz projekta „Zajedno do veće sigurnosti“, kao i preventivne aktivnosti pod geslom „Sigurno u prometu“.

Policijski službenici upoznali su mališane s radom policije, kao i s osnovnom opremom te tehničkim sredstvima koja policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Nakon uvodnog dijela, djeca su upoznata s osnovnim pravilima sigurnog sudjelovanja u cestovnom prometu. Pritom im je posebna pažnja skrenuta na pravilno i sigurno kretanjem prometnicama. Nakon teoretskog djela, u neposrednoj blizini vrtića, u stvarnim uvjetima sudjelovanja u prometu, djeci je prikazan pravilan način kretanja prometnicama te im je ukazano na potencijalne opasnosti koje im prijete na cesti, a sve s ciljem da se što bolje pripreme za sigurno sudjelovanje u prometu na novoj lokaciji vrtića.

Zajedničko druženje završeno je razgledavanjem policijskog vozila što je izazvalo veliko oduševljenje kod djece, kao i činjenica da je svih 60 mališana primilo na dar reflektirajuće kabanice, a koje su pribavljene sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske

Podršku provođenju preventivnih aktivnosti svojom prisutnošću pružila je i načelnica Općine Sveta Marija, Đurđica Slamek.

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja