Međimurje Press
Policija

U Čakovcu, Šenkovcu i Nedelišću provedena preventivna akcija “Biciklisti, oprezno u prometu!”

Svim nadziranim biciklistima podijeljeni su razni promidžbeni materijali pribavljeni sredstava Vijeća za prevenciju grada Čakovca, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije

Jučer, 24. listopada od 6:30 do 9:30 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su preventivnu akciju “Biciklisti, oprezno u prometu!”. Akcija je provedena u Čakovcu, Šenkovcu i Nedelišću.

Tijekom akcije nadzirani su vozači bicikla, konkretno pridržavaju li se odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prvenstveno ispravnost bicikala, korištenja zaštitne kacige i reflektirajuće odjeće te uporabe svjetala na biciklu.

Cilj ovakvih i sličnih akcija je da se preventivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora sudionika u prometu i njihovom edukacijom postignu učinci generalne prevencije. Samim time postiže se i veći stupanj sigurnosti u cestovnom prometu uz podizanje svijesti sudionika o potrebi poštivanja prometnih propisa.

Svim nadziranim biciklistima uručen je edukativan letak “Biciklisti, pažnja!”. Ujedno, podijeljeni su im razni promidžbeni materijali pribavljeni sredstava Vijeća za prevenciju grada Čakovca, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije (reflektirajući prsluci i trakice, kišne kabanice, bljeskalice, reflektirajuće navlake za žbice bicikla tzv. “mačje oči”).

(rg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja