Međimurje Press
Policija

U Kuršancu provaljeno u obiteljsku kuću

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura

Između 4. i 23. studenoga ove godine u Kuršancu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 56-godišnjakinje, odakle je ukrao razno posuđe i pribor za jelo. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Preventivke iz PP Čakovec sudjelovale na tribini povodom obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije u utorak, 21. studenoga u multimedijskoj dvorani Muzeja Međimurja u Čakovcu održana je tribina na temu zaštite žena od svih oblika nasilja.

U raspravi na tribini osim Višnje Ljubičić pravobraniteljice za ravnopravnost spolova sudjelovali su i Alenka Bilić ravnateljica čakovečke ispostave Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Lidija Vinković predstojnica Obiteljskog centra Čakovec, Martina Šebrek voditeljica Sigurne kuće, dr. Diana Uvodić – Đurić specijalistica Djelatnosti mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti pri Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te Mladen Zadravec iz Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske.

U Riznici Međimurja preventivke iz Policijske postaje Čakovec, uz izložene radove u keramici učenika Graditeljske škole, predstavile su prisutnima mnogobrojne preventivne projekte na temu sprječavanja nasilja nad ženama, ali i svih drugih vrsta nasilja.

U razgovoru s posjetiteljima tribine policijske službenice isticale su važnost senzibilizacije, edukacije i prevencije na području rodno uvjetovanog nasilja te važnosti ovakvih vrsta preventivnih aktivnosti kako bi se podigla svijest u javnosti za potrebom izgradnje društva u kojem svatko u ulozi žrtve, bez obzira na vrstu nasilja, zaslužuje i treba dobiti pravodobnu i ispravnu zaštitu te podršku u svojoj potrebi.

Svim posjetiteljima informativnog punkta podijeljeni su tematski promidžbeni materijali Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Grada Čakovca te Policijske uprave međimurske (privjesci, letci i sl.).

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja