Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske

Najava preventivne akcije „Ne želim biti žrtva u prometu“ na čakovečkom glavnom trgu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2961.jpg

Cilj navedenih preventivnih aktivnosti je povećanje sigurnosti cestovnom prometa, poglavito najranjivijih sudionika koji se kreću u svojstvu pješaka i vozača bicikla

U subotu, 11. svibnja 2024. godine od 8 do 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu Služba za javni redi i sigurnost Policijske uprave međimurske u suradnji s Postajom prometne policije Čakovec i Dječjim vrtićem „Cipelica“ Čakovec, provest će preventivnu akciju „Ne želim biti žrtva u prometu“.

Akcija je namijenjena najranjivijim sudionicima u prometu na cestama te će se tom prilikom uz podjelu promidžbenih materijala pribavljenih sredstvima Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, prezentirati sigurno kretanje u prometu.

Preventivna akcija provest će se uz uspostavu informativnog punkta Mobilnog preventivnog centra policije te uz prisustvo maskote u obliku „Zebre“.

Cilj navedenih preventivnih aktivnosti je povećanje sigurnosti cestovnom prometa, poglavito najranjivijih sudionika koji se kreću u svojstvu pješaka i vozača bicikla.

Protiv motociklista koji je naletio na biciklistu podnesena kaznena prijava

Slika /2024/PN Palovec Donji Pustakovec 08052024.JPG

Protiv vozača motocikla slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” iz članka 227. stavak 3. nadležnom državnom odvjetništvu

U četvrtak, 9. svibnja dobivene su obavijesti o ozljedama za vozača motocikla iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu, dok je u vozač bicikla utvrđeno da je životno ugrožen.

Podsjećamo da se je u srijedu, 8. svibnja 2024. godine oko 22,30 sati na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač (nema vozačku dozvolu upisanu kategoriju kojom upravlja i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova) upravljao neosiguranim i neregistriranim motociklom marke “Yamaha”  te kada ima 1,85 g/kg alkohola u krvi, tako da se vozilom nije kretao što bliže desnom rubu kolnika i na udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja vozila i uvjete prometa ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti zbog čega je naletio na 48-godišnjeg biciklista.

Protiv vozača motocikla slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” iz članka 227. stavak 3. nadležnom državnom odvjetništvu.

Idućeg tjedna pojačan nadzor teretnih automobila i autobusa

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Kamion - nadzor.jpg

Sve policijske postaje provodit će aktivnosti vezane uz nadzor teretnih automobila i autobusa

Sukladno aktivnostima mreže prometnih policija ROADPOL, u vremenu od 13. do 19. svibnja 2024. godine, sve policijske postaje provodit će aktivnosti vezane uz nadzor teretnih automobila i autobusa.

U srijedu, 15. svibnja 2024. godine od 7 do 13 sati, sve policijske postaje provodit će ciljanu akciju „Nadzor teretnih automobila i autobusa“, u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Policija u vikend akciji „Alkohol“

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/alkohol, formula za nesreću.jpg

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će 11. na 12. svibnja 2024. godine (subotu na nedjelju) od 22 do 4 sata provoditi operativnu akciju „Alkohol“.

Operativna akcija usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja