Međimurje Press
Najave

Forest & CK10 – ljeto na sjeveru!

Shaq DIESEL, Fedde, Vanillaz, Rasky & Relja, Devito & Paolo Barbato… stižu na Forestland!

Pred gotovo desetljeće i pol nekolicina mladića nije mogla na festival koji želi pa je odlučila napraviti svoj festival kod kuće. Desetljeće i pol kasnije, Forestland je jedan od najvažnijih festivala u Hrvatskoj koji svakog ljeta privuče tisuće i tisuće posjetitelja u Međimurje.

Međimurje nije bila tipična festivalska destinacija, iako imamo povijest odličnih koncerata, vrhunskih bendova i DJ-a“ rekli su nam Saša i Krešo iz organizacije. „Nije lako početi festival iz nule, ali s godinama smo se etablirali i ovog ljeta nam stižu vrhunska svjetska imena, Fedde Le Grand i Shaquille O’Neal. Ova dvojica nastupaju na svim velikim svjetskim festivalima, od Ultre, do Tomorrowlanda baš kao i većina naših artista! Fedde stiže u petak sa jednog festivala, a već u subotu putuje u Njemačku na Parookaville. Shaq je nedavno pokrenuo svoj festival u LA-u i rasprodao 50 000 ulaznica u samo par sati!“

Preko 60 arista, performera, producenata, pjevača i artista stiže u Međimurje!

Uz doslovnog glazbenog giganta Shaquille O’Neala, Feddea, tu su i Paolo Barbato, Vanillaz, ali i najpopularniji balkanski trap izvođači. Po drugi puta na Forestland se vraća Relja kojem će ovo biti i jedini Hrvatski nastup ove godine, ali i misteriozni Devito koji godinama žari i pali ljestvicama, festivalima i klubovima sakriven u anonimnosti prepoznatljive bijele maske.

„Forestland je raznovrsni festival, na tri pozornice očekuje nas glazba za svakog ljubitelja ljeta, provoda i plesa. Na Forestroom nam dolaze kraljevi italo-disco i house glazbe Paolo Barbato i Alex Donati, subotu i festival će zatvoriti vjerojatno najpopularniji slovenski techno duo Rasky & Unibuu“ nastavlja Saša Mikac. „Devito i Relja će zapaliti šumicu svojim prepoznatljivim balkanskim stilovima, dok je definitivno najpopularniji i najtraženiji artist DIESEL, odnosno Shaquille O’Neal.“

U sklopu festivala ponovno nas očekuje i najduži festivalski zip-line, barbershop, tattoo&piercing, ali i bodypainting, food trucks i čak tri pozornice.

Festivalske ulaznice iznose 50 eura, a pronaći ih možete na www.entrio.hr, na ovlaštenim prodajnim mjestima i kod promotora!

Čakovec trči u ljeto! CK10 se održava 21.6.

Po peti puta Čakovec trči u ljeto. Na prvi dan ljeta, točno u 21:06 zagrmit će top Zrinske garde i označiti start tradicionalne i jedinstvene noćne utrke u Čakovcu.

„Čakovečki noćni cener nije samo utrka na 5 i 10 kilometara, već i jedinstven događaj kojim se mogu ponositi svi građani Čakovca i Međimurja. Gotovo tisuću trkača ulazi u ljeto i obilježava najdulji dan u godini trčanjem, što je sportska, ali i turistička priča jedinstvena u Europi i svijetu“ reći će Krešo Biškup iz organizacije #CK10. „Tisuću trkača, profesionalna utrka za rekreativce, ali i odlična ravna staza pogodna za osobne rekorde, velik su mamac za sve koji vole ovaj tip rekreacije. Očekuje nas odlična večer u Međimurju, jer ljeto tek počinje!“

Trkače u startnom paketu očekuje majica iz radionice Humane Nove, socijalne zadruge iz Čakovca, jedinstvene trkačke čarape iz Palovca, ali i ulaznice za bazene u Termama Sv. Martin, čokoladice, dok će svi koji završe #CK10 utrke dobiti svoju jedinstvenu metalnu finišersku medalju čiji izgled i dizajn organizatori još uvijek drže tajnim.

Krešimir Biškup

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja