medjimurjepress@gmail.com

Nakon što je primila cjepivo, žena je pala te preminula

Do sada na području Brodsko-posavske županije nije bilo negativnih reakcija na cijepljenje, osim jednog slučaja alergijske reakcije s blažim simptomima

Nakon što je tijekom prijepodneva primila cjepivo 88-godišnja žena pala je te na licu mjesta preminula. Dogodilo se to u Starim Perkovcima na području Brodsko-posavske županije. Da se nemili događaj zbio za SBplus potvrdili su i u Zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

Reanimirali smo je 45 minuta. Nažalost, bezuspješno!

– O cijelom slučaju obaviješteno je Povjerenstvo Ministarstva zdravstva kao i Zavod za javno zdravstvo te HAMED. Ono što u ovom trenutku mogu reći je da će u ovom slučaju biti provedena istraga o čijim će rezultatima javnost pravodobno biti informirana – za SBplus kazao je ravnatelj brodsko-posavskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Ante Cvitković.

Kako neslužbeno doznajemo ženu je u prisustvu medicinske sestre cijepila liječnica obiteljske medicine. Navodno je riječ o cjepivu Astrazeneca. Inače do sada na području Brodsko-posavske županije nije bilo negativnih reakcija na cijepljenje, osim jednog slučaja alergijske reakcije s blažim simptomima. Je li u slučaju preminule žene krivo cjepivo ili nešto drugo pokazat će istraga koja će biti provedena, ali ostaje činjenica da je nakon što je primila dozu cjepiva pala te umrla.

Izvor: https://sbplus.hr/

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*