Međimurje Press
PrenosimoTurizam

Ovo je najljepši vidikovac u kontinentalnoj Hrvatskoj s kojeg se pruža pogled na čak 4 države

Proljeće je vrijeme kada se priroda budi, a Međimurska županija nudi nevjerojatnu paletu boja i mirisa koje vrijedi doživjeti. Ako tražite nešto novo i jedinstveno, svakako posjetite ovu županiju i istražite njezine skrivene ljepote s novog vidikovca koji pruža nevjerojatan pogled na okolicu. Bez obzira jeste li zaljubljenik u prirodu, kulturnu baštinu ili gastronomiju, Međimurje će vas očarati i pružiti vam nezaboravno iskustvo.

Smješten na samom sjeveru Lijepe naše, Mađerkin breg mjesto je s kojeg se pruža uvjerljivo najljepši pogled u kontinentalnoj Hrvatskoj. Upravo zbog toga, ovo je mjesto prošle godine dobilo novu atrakciju, točnije vidikovac koji je u potpunosti izgrađen od održivih materijala, a s kojeg se pruža zadivljujuć pogled na čak četiri države – Sloveniju, Austriju, Mađarsku i Slovačku.

Izgrađen od održivih materijala

Vidikovac je izgrađen od drva, a krasi ga zvjezdani tlocrt i visina od čak 28 metara s koje se pruža nevjerojatan pogled na sve prirodne ljepote koje krije sjeverni dio Lijepe Naše. Ovaj nestvaran pejsaž mahom čine međimurski brežuljci i vinogradi po kojima je ovo mjesto oduvijek poznato, a iako su dugo vremena bili zapušteni, vinograde su obnovile dvije poduzetničke obitelji koje su Mađerkinom bregu na koncu vratile ljepotu i raskoš koju ovo prelijepo mjesto i zaslužuje.

Odmor može početi!

Osim pogleda koji oduzima dah, idealna je destinacija za ljubitelji aktivnog odmora jer mogu uživati u vožnji biciklističkim rutama, a uz vidikovac nalazi se Biciklističko informativni centar (BIC) opremljen suvremenom informatičkom opremom za pružanje informacija o destinacijama Međimurje i Nagykanizsa-Zala.

Izvana je BIC prilagođen cikloturistima interaktivnim informacijskim ekranom osjetljivim na dodir, punjačem za e-bike, informacijama o biciklističkim rutama, samoposlužnom stanicom za bicikle, stalkom za bicikle i odmorištem za bicikliste s klupama. Veliki su planovi i za nastavak razvoja ove turističke atrakcije, a jedna od ideja je zip-line s Mađerkinog brega do Robadja.

Na bregu se ne propušta kušanje vina Štampar, a doma se ne odlazi bez suvenira u vrećici, od kojih svakako izdvajamo vina Urban White, Pro et contra, Pinot sivi ili Muškat žuti. Isto tako, kada se već pronađete na ovom mjestu, svakako kušajte vrhunske specijalitete chefova Marka Palfija, Časlava Matijevića koji će vas osvojiti na prvi griz.

Svjetsko priznanje

Međimurska županija već godinama ulaže u turizam, ali onaj održivi. Trud definitivno nije prošao ne zapažen jer je na najvećem svjetskom sajmu turizma ITB Međimurskoj županiji dodijeljena prestižna nagrada. Među četiri najzelenije regije u svijetu i jedina u Hrvatskoj, Međimurska županija od sada nosi prestižnu titulu Zelene destinacije. Ostvarili su to predanim radom Turističke zajednice koja fokus stavlja na održivost i zadovoljstvo svojih ljudi – Međimuraca, koji su iskoristili turistički potencijal, ali uz zaštitu prirode i kulturne baštine.

Na Međimursku županiju mogle bi se ugledati i druge županije diljem Hrvatske, ali i druge zemlje.

Što je sve poduzela kako bi došla do titule Zelene destinacije otkrit će Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije, na panelu “Održiv turizam: Više od trenda?” u sklopu nadolazećeg Greencajt festivala.

Foto: tanya_je_tanya, ivaerni, winwry stampar, željka bjelić, gregorv08, Tanja Jerebić

Izvor: https://green.hr/

Tekst: Danijela Goreta

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja