medjimurjepress@gmail.com

Razočaranje bolničkih liječnika ministrom Berošom

Predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) Ivana Šmit prošlog je tjedna rekla da se sustav slomio te da su donesene mjere – kamilica.

Ministar zdravstva Vili Beroš na to joj je odgovorio ovako.

“Uvažavamo glas struke. Od početka smo epidemiolozima dali vjeru i oni su ti koji svoj posao znaju. Nakon njene izjave nazvao sam njenog ravnatelja koji je rekao kako situacija u Sisku nije takva kakvu je ona iznijela. Ako su kritike utemeljene, pozdravljam ih, ali paušalne, politikantske nisu dobre”, rekao je Beroš i dodao da se nada da neće doći do situacije u kojoj liječnici moraju birati koga će staviti na respirator, a koga ne.

“U KBC-u Split popunjenost je 28 posto, u Rijeci 16 posto, u Dubravi 83 posto, a pripremaju se i nove ustanove. Daleko smo od urušavanja zdravstvenog sustava. I proljetos smo naglašavali da dolazi novi val, zdravstveni sustav smo prilagodili, ali se virus i dalje širi”, naglasio je Beroš koji je danas dobio prilično oštar povratni odgovor iz HUBOL-a.

DONOSIMO GA U CJELOSTI

Prenosimo ga u cijelosti.

“Mi živimo s istinom”

“Ministra Beroša jako je uznemirila izjava predsjednice HUBOL-a Ivane Šmit ‘da se sustav urušio i da za to odgovornost snose Stožer i Vlada’ pa je odmah nazvao ravnatelja OB Sisak koji je, naravno, ‘negirao izmicanje situacije kontroli’ znajući da ni sam nema dovoljno respiratora te je već sutradan zatražio od ministra da mu ipak hitno pošalje jedan (!). I onda se ministar umirio, vjerujući (i opet) svome ravnatelju, a ne liječnicima koji rade s pacijentima umjesto po kancelarijama, te izjavu dr. Šmit bahato proglasio politikantstvom iz bolničkih redova. Tko o čemu… Da se ipak sanira šteta, odmah je naručen i sklepan tekst po već uhodanoj liniji, kojeg bi se svaki imalo ozbiljan novinar posramio.

Autorica teksta kaže da oni koji ‘najmanje rade najviše pričaju’, umanjuje značaj liječničkih udruga, posprdno piše o liječnicima koji slikaju svoje izmučeno lice nakon višesatnog nošenja maski – i ona u svemu vidi politikantstvo. Ne znamo na koga misli kad spominje one koji malo rade, a puno pričaju. Možda ipak na neke bivše, ali i sadašnje članice i članove Nacionalnog stožera koje nikada nismo vidjeli u skafanderu da skrbe o pacijentima? Ili na kolege u/pod saborskim klupama, raznim agencijama, ministarstvima i lokalnim upravama? Ista ta novinarka, kad se radi o liječenju i hospitalizaciji njezinih članova obitelji, naročito hitnoj, a ministra nema, vjeruje tim istim liječnicima koji slikaju svoje izmučeno lice. Unatoč tim ‘udarcima imperije’ mi ćemo i dalje nastaviti raditi, slikati svoja izbrazdana lica da se nikad ne zaboravi tko je bio na prvoj crti obrane i tko je ostavio srce na terenu. A politikantstvo si možete… Jer mi od njega ne živimo. Mi živimo s istinom”, poručili su HUBOL-ovci.

Izvor: https://www.index.hr/

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*